Jaarbeurs introduceert ‘Transitiediner’ voor top van bouwsector

frank
09 november 2022
3 min

[vc_row][vc_column][column_text]

Koninklijke Jaarbeurs organiseert in samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) en Change Inc. het allereerste ‘Transitiediner’. Een exclusief diner voor de top uit de bouw- en installatiesector met als thema ‘Duurzaamheid: the perfect storm’.

Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “De bouwwereld is volop in beweging, vooral op het gebied van duurzaamheid. Verduurzaming wordt gezien als een van de belangrijkste uitdagingen in de markt. Het Transitiediner heeft als doel om op het hoogste niveau met elkaar van gedachten te wisselen, samen te bouwen aan constructieve en duurzame samenwerkingen voor de toekomst en vooral om samen duurzame groei te versnellen.” Het Transitiediner vindt plaats op 6 februari 2023 tijdens de BouwBeurs onder voorzitterschap van BNR presentator Rens de Jong.

Duurzaamheid aanjagen en versnellen

Jaarbeurs heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het is een van de strategische pijlers van het bedrijf. Marloes van den Berg, Chief Sustainability Officer Jaarbeurs: “Voor Jaarbeurs sluit het Transitiediner geheel aan bij onze ambitie om de meest duurzame organisator en facilitator van beurzen, events en congressen van Europa te zijn. Daarbij willen we binnen alle industrieën waarin we actief zijn duurzaamheid aantoonbaar aanjagen en versnellen. Dat doen we op de Bouwbeurs zelf, maar zeker ook op het allerhoogste niveau. We organiseren dit diner om CEO’s en beslissers in de bouw te verbinden en duurzaamheid aan te jagen en te versnellen.”

Partners

Het Transitiediner wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) en Change Inc. DGBC is de landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. Change Inc. is hét platform van toekomstmakers, een modern mediahuis dat inspireert en mobiliseert. Voorzitter van het diner is Rens de Jong, presentator bij BNR en gespecialiseerd in ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid.

“We gaan in de bouw- en vastgoedsector een periode van grote veranderingen tegemoet”, stelt Annemarie van Doorn, directeur van DGBC. “De gevolgen van alles wat anders moet begint nog maar net in te dalen in de hoofden van de betrokkenen. En dan moet het ook nog eens heel snel, omdat klimaatverandering sneller gaat dan gedacht. Naast samenwerking is leiderschap nodig en moeten we nu in actie komen om het tij te keren.”
Yoeri van Alteren, founder en directeur Change Inc.: “Duurzaamheid is geen afdeling meer maar het businessmodel van de toekomst. De transitie naar een duurzame economie krijgt snelheid als de angst voor verandering wordt weggenomen. Dat kan alleen door ervaringsdeskundigen, schaalbare oplossingen en bedrijven van morgen niet alleen een groot podium te geven, maar ook te verbinden. Dit Transitiediner voor de bouwwereld zorgt daarvoor.”
“Ik ben er enorm trots op om vanuit Jaarbeurs samen met deze partners mee te mogen bouwen aan een groene toekomst van de bouw”, aldus Jeroen van Hooff.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

frank

Gerelateerde artikelen