Honda introduceert autonoom voertuig voor de bouw

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]

Tijdens de CONEXPO-CON/AGG 2023 die van 14 tot en met 18 maart wordt georganiseerd in Las Vegas, introduceert Honda de autonome robot. De zogenoemde AWV (Autonomous Work Vehicle) moet gaan bijdragen aan het verbeteren van het werken in de bouw en andere werkplaatsen.

“Wij denken dat de Honda AWV een waardevolle oplossing kan zijn om bouwteams te ondersteunen en tegelijkertijd de efficiëntie en veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Door gebruik te maken van Honda’s decennialange ervaring met het ontwikkelen van betrouwbare, veilige en schone mobiliteitstechnologie, streven we ernaar om problemen als arbeidstekorten en verbeterde milieuprestaties aan te pakken.”, zegt Jason VanBuren, Systems engineer manager bij American Honda Motor.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][youtube_video code=”W0z9yMNFa5M”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][column_text]De volledig programmeerbare, volledig elektrische Honda AWV maakt gebruik van de opkomende geavanceerde autonome technologie van het bedrijf om een ​​robuust off-road werkvoertuig te creëren dat is ontworpen om bouwgerelateerde activiteiten te ondersteunen en de productiviteit van het personeel te verhogen. Met de mogelijkheid om autonoom te werken – of handmatig via afstandsbediening – zou de Honda AWV een breed scala aan diensten kunnen bieden aan industrieën die autonome werking of leveringsoplossingen nodig hebben, vooral wanneer personeelsbeperkingen andere oplossingen onpraktisch maken. Het bedrijf onderzoekt ook de ontwikkeling van aanbouwdelen en gereedschappen die van het voertuig een geschikt platform kunnen maken voor veel werkomgevingen.

Uitgebreid getest

Honda heeft de Honda AWV van de tweede generatie met succes in de praktijk getest op een grootschalige zonnebouwplaats in het zuidwesten van de VS. Op basis van tests in de praktijk introduceert het bedrijf nu de Honda AWV van de derde generatie, die een aantal verbeteringen bevat.

De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Verhoogde bedgrootte tot 2 pallets en een grotere laadcapaciteit van ca 1000 kilo
  • Verbeterde navigatie op locaties waar de GNSS-service (global navigation satellite system) zwak of niet beschikbaar is door het gebruik van LiDAR-sensoren
  • Vereenvoudigde tabletgebaseerde programmeerinterface en cloudconnectiviteit
  • Hogere snelheid in autonome modus – tot 15 km/u
  • Grotere batterijcapaciteit en langere gebruiksduur tot 10 uur
  • Verbeterde vermijdingsfunctie voor voertuigen die op de weg zijn gestopt
  • Verlaagd bed voor gemakkelijker laden en verbeterde ergonomie

De Honda AWV maakt gebruik van een reeks sensoren om autonoom te werken, met behulp van GPS voor locatie, radar en lidar voor obstakeldetectie en camera’s voor bewaking op afstand. Eerdere veldtesten hebben ook met succes aangetoond dat meerdere Honda AWV’s bouwmaterialen en benodigdheden op precieze punten langs een vooraf ingestelde route kunnen vervoeren en afleveren. Het voertuig maakt gebruik van Honda’s uitgebreide portfolio van mobiliteitstechnologieën en maakt gebruik van gemeenschappelijke componenten van zijn auto’s en andere producten.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][button button=”|title:Website|target:%20_blank|”][button button=”|title:LinkedIn|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen