BouwBeurs Ladies Lunch 2023

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]

Vanmiddag werd voor het eerst de BouwBeurs Ladies Lunch gehouden. In het BouwBeurs Café stonden de tafels mooi gedekt voor een heerlijke lunch. Daar kwamen meer dan 50 vakvrouwen samen om te netwerken en elkaars ervaringen te delen. Het doel van de lunch? De sector laten zien hoe belangrijk vrouwen in de bouw zijn en andere vrouwen inspireren om voor het bouwvak te kiezen. “Je hoort heel weinig van vrouwen zelf in de bouw. Het gaat om een stuk zichtbaarheid. Met de Ladies Lunch wordt er een plek voor de vrouwen gecreëerd.”

De deelnemers van de Ladies Lunch viel het al op: een hoog percentage mannen op de beursvloer. Extra mooi om deze grote groep vrouwelijke gezichten bij elkaar te zien. Volgens Inge van Doorne van Awood is vooral dus de vraag hoe we meer vrouwen in de bouw kunnen krijgen. Haar oplossing? “Laat ze de vrouw maar een keer meer betalen dan de man, want we komen er niet door heen maar we kunnen net zoveel. Misschien missen we soms wat fysieke kracht maar we hebben op andere vlakken heel veel te bieden. Dan vullen we elkaar toch juist goed aan. Dat moet gezien worden,” aldus Inge. Thelma Middelkoop van OpenSpace sluit zich hier bij aan. “Het is nog steeds een mannenwereld terwijl wij heel veel toe te voegen hebben. We vullen elkaar heel goed aan maar dan moet dat ook gezien worden.”

Met de Ladies Lunch wil BouwBeurs 2023 daar verandering in brengen. “Dit is een mooie boost om hierin de eerste stappen te zetten. En heel mooi dat de vrouw meer in beeld komt. De BouwBeurs is een ideale setting om meer aandacht voor vrouwen in de bouw te vragen. Goed dat het initiatief is genomen en wordt dan ook zeer gewaardeerd.”

BouwBeurs kijkt terug op een geslaagde eerste Ladies Lunch. Deelnemers hebben met elkaar kunnen overleggen, herkenning gezocht en praten over wat er speelt in de bouw. Een aantal bouwvrouwen geven aan uit te kijken naar een volgende editie, waar ze graag weer zouden willen aansluiten!

Heb je de Ladies Lunch gemist en wil je meer weten over een aantal aanwezige dames? Lees meer informatie over vakvrouwen Isabel, Iris, Jessica en Lillian op de influencers pagina![/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][image image=”21393″ zoom=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][image image=”21420″ zoom=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][image image=”21417″ zoom=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][button button=”url:http%3A%2F%2FBouwBeurs%20Ladies%20Lunch%202023|title:Influencers%20BouwBeurs|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen