Bouw moet verduurzamen

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]

Utrecht 22 december 2023 – Op BouwBeurs 2023 geeft Mark Kemna van Forest Stewardship Council (FSC) een spoedcursus houtbouw. Bosbeschermingsorganisatie FSC is groot voorstander van het gebruik van hout in de bouw. “Mits dit natuurlijk gecertificeerd hout is. Want dat betekent een extra bescherming van goed beheerde bossen. Houtbouw vraagt bovendien om vakmanschap en goede detaillering in het ontwerp”, vertelt Mark Kemna. BouwBeurs 2023 vindt plaats van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.

Houtbouw in een enorme opmars

Mark Kemna is een enthousiast verteller wanneer het over hout en bos gaat. “Vijf jaar geleden hebben we ook al eens overwogen deel te nemen aan BouwBeurs. Maar toen hadden we nog de angst onder te sneeuwen in het geweld van staal en beton. Ondertussen is houtbouw aan een enorme opmars bezig. Dus de tijd is rijp dat ook wij ons laten horen en zien. Want hout op de juiste manier gebruiken vraagt nog best wat onderwijs. Daar willen we de bouwsector graag bij helpen”, licht Kemna toe. “Om maar meteen het grootste misverstand uit de weg te ruimen, FSC beschermt inderdaad bossen, maar dat wil niet zeggen dat je dan helemaal geen hout meer zou mogen gebruiken. Naast bosbeschermers zijn we vooral maatschappelijk verantwoord. En de bouw moet echt verduurzamen. Dan is hout eigenlijk de enige juiste optie: het neemt CO2 op en groeit vanzelf weer aan.”

Spoedcursus houtbouw

De spoedcursus Houtbouw: Industrieel bouwen met hout is bij te wonen op maandag 6 februari van 15:00 tot 15:30 uur en donderdag 9 februari van 15:45 tot 16:15 uur in het Tech Forum op BouwBeurs 2023. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

BouwBeurs 2023

BouwBeurs 2023 is van maandag 6 tot en met woensdag 8 februari geopend van 9.30 – 17.30 uur met een avondopening tot 20.30 uur op donderdag 9 februari. Op vrijdag 10 februari is de beurs geopend van 09.30 – 17.00 uur. De registratie is geopend. Toegang tot het evenement is gratis op uitnodiging van exposanten, partners of de organisatie. Kijk voor meer informatie op bouwbeurslive.nl.

Wie zich registreert krijgt bovendien toegang tot het netwerkplatform om zo vooraf al kennis te maken met het uitgebreide scala aan exposanten en een programma op maat samen te stellen.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][button button=”|title:Website|target:%20_blank|”][button button=”|title:LinkedIn|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen