Beursvloer BouwBeurs krijgt vorm: circulariteit, industrialisering en digitalisering staan centraal

frank
19 december 2022
3 min

[vc_row][vc_column][column_text]

Voor de meest actuele trends en ontwikkelingen in de bouwsector biedt BouwBeurs 2023 het podium. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari tonen honderden exposanten hun innovaties. Daarnaast zijn er tal van themapaviljoens over duurzaam bouwen, robotisering of materialen als hout en glas. Wie na vier jaar weer up to date wil raken, komt naar BouwBeurs 2023 in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht.

Actuele thema’s en inspirerende routes

Circulair bouwen, biobased of natuurinclusief bouwen, bouwen met hout, verduurzamen, de energietransitie, gasloos bouwen, digitalisering en robotisering. Een indrukwekkende lijst van onderwerpen en thema’s die allemaal aan bod komen op de komende BouwBeurs . Naast speciale duurzaamheid- en innovatieroutes is er een uitgebreid kennisprogramma rondom de beursvloer opgetuigd. Speciale pleinen en straten richten zich op de thema’s van nu: denk aan een loopbaanplein, een start-up straat, of paviljoens over natuurinclusief bouwen en materialen zoals hout, glas en tegels.

Nieuwkomers op de beursvloer

Onder de honderden exposanten die BouwBeurs iedere twee jaar in de Utrechtse Jaarbeurs verwelkomt zijn er altijd bijzondere nieuwkomers. We spraken er een paar en vroegen hen naar hun plannen en verwachtingen.

De Variabele is een tot toonaangevend bedrijf uitgegroeid uit een samenwerkingsverband van familiebedrijven in onderhoud en verduurzaming van vastgoed. Met het bedrijfsmotto ‘Eerder Verder’ laat het bedrijf zien zien dat vernieuwing hoog in het vaandel staat. Op BouwBeurs zal De Variabele de nadruk leggen op enkele van die innovaties”, legt Ludwig Smits uit, proceseigenaar Innovatie & Relatie bij De Variabele. “HoekPlus Wonen bijvoorbeeld. Er is een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen maar veel corporaties kunnen het financieel niet verantwoorden om dit in te vullen met nieuwbouw. Met dit, door ons ontwikkeld concept, wordt de hoekwoning van een woningblok omgebouwd naar drie volwaardige woningen met elk een eigen voordeur. Door de uitbreiding en verbouwing van de hoekwoning ontstaan twee volwaardige woningen op de begane grond en één woning op de verdieping plus zolder. Door het grondoppervlak bij de woningen optimaal te benutten, worden kostenvriendelijk vierkante meters bijgebouwd. Een woningcorporatie genereert zo meer opbrengsten uit de hoekwoningen.
Smits verwacht ook dat De Variabele op de beursvloer de aandacht richt op een zelf ontwikkelde serious game: Vastgoed Levensweg. “Dat is een serious game die vastgoedbeheer nóg efficiënter maakt.”

Bouwkundig Adviesbureau Zwolle (BAZ) introduceert op BouwBeurs haar nieuwe services. “Zowel op het gebied van software, scholing en extra dienstverlening richting ontwikkelaars gaan we stappen zetten”, legt BIM-modelleur Joris Noordhof van BAZ uit. “Vanuit onze jarenlange ervaring in de markt hebben wij opgemerkt dat er een grote behoefte is om (jonge) professionals op te leiden tot volwaardig calculator, dat gaan we doen met een speciale praktijkgerichte leerlijn op het gebied van bouwkosten.”
Met de nieuwe software richt BAZ zich op een groeiende groep BIM-modelleurs. “Natuurlijk hebben we onze nieuw diensten al aan een uitgebreide marktvalidatie onderworpen, maar we willen tijdens BouwBeurs zien of we inderdaad de waardering krijgen die we ervan verwachten. We hopen op een groot nieuw publiek voor onze diensten en service. En natuurlijk op extra feedback. Voor ons is de beurs dan ook geslaagd als we een nieuw publiek bereiken en feedback krijgen op wat we gaan doen uit een iets andere hoek.”

Programma online

Benieuwd naar alle exposanten, sprekers, programma en activiteiten? Op www.bouwbeurslive.nl staat het volledige overzicht.
Toegang tot het evenement is gratis op uitnodiging van exposanten, partners of de organisatie. Wie zich registreert krijgt bovendien toegang tot het netwerkplatform om zo vooraf al kennis te maken met het uitgebreide scala aan exposanten waaronder de nieuwkomers.

BouwBeurs 2023 is van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari dagelijks geopend van 9.30 -17.30 uur met een avondopening tot 20.30 uur op donderdag 9 februari. Jaarbeurs Utrecht is uitstekend bereikbaar per trein.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

frank

Gerelateerde artikelen