‘Slimme bouw­lo­gis­tiek scheelt 70 procent aan vracht­be­we­gin­gen’

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]

In 2025 worden er zero-emissiezones ingesteld in een groot aantal binnensteden van Nederland. Daardoor gaan die steden op slot voor het huidige vrachtverkeer van de bouwsector, terwijl er toch juist in die binnensteden veel wordt gebouwd. VolkerWessels Materieel & Logistiek sorteert hierop voor, zegt CEO Ron Frazer. “Alleen al door de logistiek slimmer aan te pakken bespaar je 70 procent uitstoot.”

De logistiek in de bouw is traditioneel een ondergeschoven kindje. Benodigde materialen worden besteld en vervolgens afgeleverd op de bouwplaats waar ze liggen te wachten tot ze worden gebruikt. Daar wordt niet altijd even goed over nagedacht en dat leidde volgens Ron Frazer tot steeds meer problemen. In 2014 begonnen ze er bij VolkerWessels Materieel en Logistiek daarom op een andere manier mee om te gaan.

“Als we de juiste spullen niet op het juiste moment op de juiste plek hebben, kunnen we ook niet zo heel veel bouwen. Maar traditioneel rijden we willekeurig met heel veel vrachtwagens de binnenstad in, we gooien die bouwplaatsen vol zonder dat we weten wanneer we de bouwmaterialen nodig hebben. En als we het nodig hebben, is het vaak incourant. Het staat in de weg, het is onveilig en er is helemaal geen plaats genoeg voor op de bouwplaats. Binnenstedelijke bouwplaatsen worden bovendien steeds kleiner. Dus alleen al daarom loont het om er vooraf beter over na te denken.”

Lees het volledige artikel op bouweninstallatiehub.nl.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen