BouwBeurs zet vakvrouw in spotlight

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]

Utrecht, 23 januari 2023 –  Koninklijke Jaarbeurs introduceert de eerste BouwBeurs Ladies Lunch. Op 8 februari komen vakvrouwen uit de bouw- en installatiesector samen in het zogeheten BouwBeurs Café en delen hun kennis en ervaringen als vrouw in de bouw. De bouw heeft vrouwen nodig om samen te bouwen aan de toekomst. Daarmee is de lunch een must voor alle vrouwen in de bouw, van de vakvrouw die met de werkschoenen op de bouwplaats staat tot de bouwvrouw die op de ladder staat bij mensen thuis. Eén van de deelnemers van de Ladies Lunch is loodgieter en TikTok-ster Iris van Liempt: “Van kleins af aan had ik al de droom om bouwvakker te worden. Best uniek in de sector die vooral gedomineerd wordt door mannen. Ik vind het super waardevol om vrouwen te leren kennen die hetzelfde doormaken als ik.” Een andere deelnemer, ook bekend van het NPO-programma Vrouwen die Bouwen, is kraanmachinist Jessica Bruintjes. “Ik vind het belangrijk dat wij bouwvrouwen contact met elkaar krijgen en elkaar supporten. Samen staan we sterk”, aldus Jessica Bruintjes.

Een middag volledig in het teken van de vrouw

Van maandag 6 tot vrijdag 10 februari staat Utrecht vijf dagen lang in het teken van innovatie, duurzaamheid, samenwerking en de toekomstbestendigheid van de bouw. Nadat de tweejaarlijkse BouwBeurs in 2021 vanwege corona een keertje moest overslaan, is het event dit jaar sterker terug dan ooit. Joyce van de Hoef, beursmanager BouwBeurs: “Diversiteit, inclusie en shared impact. Vanuit die gedachte is er nog een wereld te winnen in de bouw. Binnen de sector zijn er grote ambities en daar is samenwerking en verbinding voor nodig. Zo ook met en tussen vrouwen die in de bouw werkzaam zijn. We merken nog steeds dat de bouw- en installatiesector wordt gedomineerd door mannen en er te weinig aandacht is voor de bouwvrouwen.  We zijn daarom enorm trots dat we vanuit de BouwBeurs voor het eerst uitpakken met de BouwBeurs Ladies Lunch. Even niet ‘one of the guys’, maar dames onder elkaar. Het enthousiasme is groot en er zijn nog plaatsen beschikbaar.”

Bouwvrouwen kunnen zich aanmelden via info@bouwbeurs.nl

Extra informatie

BouwBeurs vindt plaats van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2023 in de Koninklijke Jaarbeurs en is de grootste en meest complete vakbeurs voor de bouw. Om het jaar tonen exposanten het nieuwste en meest complete aanbod van producten, oplossingen, toepassingen, technieken, innovaties en diensten. Zie ook www.bouwbeurslive.nl[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][button button=”|title:Website|target:%20_blank|”][button button=”|title:LinkedIn|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]