Renovatie wordt werkelijkheid met daglicht-app en VR-bril Beeld: Velux

Renovaties kunnen veel voordelen opleveren zoals energiebesparing, comfort, ruimte en licht. Ze zijn echter ook ingrijpend, dus dan is het wel fijn om je goed voor te kunnen stellen hoe het resultaat eruit zal komen te zien. Velux heeft een app ontwikkeld waarmee je een ontwerp voor verbouwing in 360˚ en virtual reality kunt visualiseren. Zo wordt de stap naar uitvoering een stuk minder spannend.

De ‘MyDaylight’ app toont met name hoe de lichtinval eruit zal komen te zien na het plaatsen van bijvoorbeeld extra ramen of een dakkapel. Na het invoeren van gegevens zoals de afmetingen van vloer, de plafondhoogte, de helling van het dak en de inrichting van kamers, geeft de app precies weer hoe het resultaat zal zijn. Je kunt eenvoudig experimenteren met bijvoorbeeld de afmetingen en de hoeveelheid ramen.

Grotere rol virtual reality

Virtual reality zal een steeds grotere rol gaan spelen op het gebied van woninginrichting en –verbouwing. Velux speelt hier handig op in. Met de simulatie op je telefoon kun je de ruimte zowel in 360° als in virtual reality ervaren. Met de gratis VR-bril op krijg je het gevoel alsof je al midden in de gerenoveerde of verbouwde kamer staat. Iets voor jouw klanten?

Ook interessant