Straks op televisie: 'Je gaat het maken' Bron: Bouwend Nederland, Beeld: Shutterstock

Bouwend Nederland en SHH Productions presenteren ‘Je gaat het maken’; een serie televisie-uitzendingen over werken in de dynamische wereld van bouw en infrastructuur. In het voorjaar van 2019 te zien bij RTL4. Het programma wordt gepresenteerd door Pernille La Lau.

In ‘Je gaat het maken’ duiken de programmamakers in de wereld van bouw en infrastructuur. Werkenden, die toe zijn aan een carrière move, én werkzoekenden kunnen zich opgeven voor een op maat gemaakte oriëntatie in deze dynamische wereld. Ze maken hierbij kans op een opleidingstraject of wellicht zelfs een job. Een loopbaancoach onderzoekt de competenties en vaardigheden van kandidaten. Hieruit destilleren ze een tweetal uiteenlopende functies die beproefd zullen worden. Ze worden hierbij begeleid en beoordeeld door een expert uit de praktijk. Bij indrukwekkende bouw- en infrastructuurprojecten door het hele land wordt twee dagen meegewerkt. Wat bevalt de kandidaat? Wat valt tegen? Wat lijkt de kandidaat gaaf om te doen en waarvoor zou hij of zij nooit de wekker willen zetten? In de ontknoping van de uitzending wordt, indien geschikt bevonden, voor een van de twee functies een concreet traject voorgesteld. Maar welke wordt dat?

Real-life format

‘Je gaat het maken’ is een real-life format waarin we gemotiveerde mensen volgen in hun oriëntatie op een carrière in de wereld van de bouw en infrastructuur. Het is een positief opbouwend, informatief format gericht op het bevorderen van de zij-instroom in deze belangrijke sector. Een sector die bol staat van innovatie en een kritische rol vervult in plezierig wonen, werken, reizen en recreëren in Nederland. Een nieuw format waarbij de bouw niet zozeer naar de kijker wordt gezonden, maar de kijker juist geprikkeld wordt om de bouw te verkennen.

De presentatie van het format is in handen van Pernille La Lau. Zij is de steun en toeverlaat van onze kandidaten. ‘Je gaat het maken’ is vanaf zondag 28 april 2019 te zien bij RTL4 om 16:30. Het programma wordt herhaald op maandagmiddag (om 15:30 uur) en op zaterdagochtend (om 11:00 uur). Het programma is na uitzending op televisie ook terug te kijken via RTL-XL en YouTube.

Ook interessant