Jaarbeurs lanceert online platform voor uitvoerende bouw

Jaarbeurs heeft dinsdag 16 mei www.BouwBeurs.nl gelanceerd. Het nieuwe online platform is gekoppeld aan het in de bouwsector populaire evenement BouwBeurs. Het platform richt zich met productnieuws en innovaties op de uitvoerende bouw. Aan bouwbeurs.nl is een e-mail nieuwsbrief gekoppeld die wekelijks naar 50 duizend abonnees wordt verstuurd.

Bezoekers vinden op de site hoogwaardige kennisartikelen die de professional verder helpen in zijn vakgebied. Nieuwe Innovatieve producten worden in elf relevante segmenten overzichtelijk weergegeven, met gedetailleerde kenmerken en duidelijk beeldmateriaal. Via de site kan de bouwprofessional eenvoudig in contact  komen met de betrokken leveranciers voor bijvoorbeeld aanvullende informatie of een offerte.

Verzoeken vanuit de markt

Segment Manager Bouw&Installatie Patrick Schilte van Jaarbeurs: “We koppelen al jaren met succes onze installatiebeurzen aan een online platform, waarop we vraag en aanbod rondom producten uit die sector bij elkaar brengen. We kregen steeds meer verzoeken uit de markt om hetzelfde voor de bouw te gaan doen.”

“In aanloop naar de laatste editie van de BouwBeurs hebben we al ervaring opgedaan met het aanbieden van productnieuws aan bezoekers, vanuit  de exposanten bleek er veel behoefte te zijn om hieraan vervolg te geven. BouwBeurs blijft een evenement dat eens in de twee jaar plaatsvindt, maar met het online platform BouwBeurs.nl kunnen deelnemers  iedere dag handel in beweging brengen.”

Extra informatie downloaden

Op www.BouwBeurs.nl is productnieuws te vinden in verschillende segmenten. Deze  corresponderen met die van de fysieke BouwBeurs, zoals constructies, bouwmaterialen, gereedschappen, afbouwproducten, gevelsystemen, daken, ramen, deuren en kozijnen.  De voornamelijk innovatieve producten op het platform worden getoond met een omschrijving van de toepassing, de specificaties, en ook meer informatie over de leverancier. Met één muisklik zijn vragen te stellen aan de leverancier of extra productinformatie te downloaden. Schilte gaat verder: “Leveranciers hebben zo direct inzicht hoe hun nieuwe producten worden ontvangen door de bouwprofessional.”

Naast Bouwbeurs.nl is ook www.BouwBeurslive.nl opgezet. Daar blijft al het nieuws en relevante informatie van de laatste en komende live editie van de BouwBeurs beschikbaar. Zo zijn er video’s en productintroducties te vinden, terugblikken op de inhoudelijke bijeenkomsten, foto’s en ook de nieuwe datum voor 2019 op deze website te vinden.

Ook interessant