De best gelezen artikelen van 2017 op een rij Foto: Shutterstock

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden en dat betekent dat het weer tijd is voor lijstjes. Zo ook op Bouwbeurs.nl. Welke artikelen werden het beste gelezen?

We beginnen de lijst met prefab casco’s. Deze winnen fors aan populariteit en geen professional in de bouw kan er meer op heen. Het bespaart veel tijd en transportkosten en nu de markt weer fors is aangetrokken, is iedereen daar bij gebaat. Niet gek dat dit artikel vaak werd aangeklikt.

Rolsteigers moeten veiliger

Zeg eens eerlijk, hoe vaak sta jij op een rolsteiger die niet voldoet aan de juiste regels? In het nieuwe jaar gaan de regels op de schop. Het gebruik van een rolsteiger moet namelijk veiliger en dat heeft invloed op alle gebruikers in de bouwbranche getuige de interesse in het artikel over de gevaarlijke rolsteigers. 

Duurzaam energie opwekken

De transitie op het gebied van energie is ook duidelijk merkbaar voor alle professionals in de bouw. Overal komen zonnepanelen op het dak, huizen moeten beter worden geïsoleerd en de ene naar de andere innovaties dient zich aan. Zo ook deze beglazing met zonnepanelen. De lezers van bouwbeurs waren benieuwd wat deze producten voor hen kunnen betekenen en lazen het stuk massaal.

Renoveren kan veel opleveren

Duurzaamheid was ook één van de belangrijke punten bij het badkamerchallenge. Bedrijven konden zich inschrijven om binnen een dag een badkamer te renoveren. Sleutelwoorden hierbij waren: duurzaamheid, prefabcomponenten en overlastreductie. Veel woningcorporaties willen graag de badkamers van hun huurwoningen renoveren zonder dat de bewoners daar veel overlast van ondervinden. Benieuwd wie de wedstrijd heeft gewonnen? Lees het hier terug

En de nummer één is:

Ben jij wel eens bang dat een robot jouw werk gaat overnemen? Als we onze data mogen geloven wel. Of misschien ben je toch gewoon nieuwsgierig naar de laatste snufjes die de bouwbranche jou te bieden heeft. Het artikel over de metselrobot werd namelijk veelvuldig gelezen en was het populairste stuk van 2017.

Nieuwsgierig? Lees het artikel hier terug. 

Voor nu fijne feestdagen toegewenst en een succesvol 2018.

Ook interessant