BAM gaat blikvanger langs A2 bouwen

Gebiedsontwikkelaar AM en BAM Bouw en Techniek – Projecten hebben de realisatieovereenkomst getekend voor de bouw van Helix, een nieuw kantoorgebouw aan het Reykjavikplein in Utrecht Leidsche Rijn op een zichtlocatie aan de rijksweg A2. Het nieuwe kantoorgebouw Helix maakt straks onderdeel uit van het centrumgebied van Leidsche Rijn.

Helix is ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Kenmerkend voor het gebouw zijn de verhoogde plint, het centrale atrium en een separate patio die dient als beschutte buitenruimte. Een spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw: beweging en daarmee gezond werken worden hiermee gestimuleerd. Daarnaast zorgt de trap voor een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier gaan werken.

AM heeft dit multi-tenant kantoorgebouw van circa 10.000 m2 v.v.o ontwikkeld voor meerdere bedrijven, die op zoek zijn naar een bereikbare locatie in combinatie met een bijzondere architectonische uitstraling. Het gebouw bestaat uit vier kantoorlagen en twee parkeerlagen (onder het gebouw) met ruimte voor circa 150 parkeerplaatsen. 

De start van de bouw is voorzien in het eerste kwartaal van 2020, de oplevering vindt in het tweede kwartaal van 2021 plaats.

Ook interessant