Oude kabelgoten terug in de keten via Technische Unie

GBN, Lek Mining en Techniche Unie zijn een samenwerking aangegaan om een grote drukkerij in de Merwedekanaalzone in Utrecht te slopen én oude kabelgoten terug te brengen in de keten. Sinds eind november 2019 worden de kabelgoten verkocht via de webshop van groothandel Technische Unie.

Harry Hofman, Ketenregisseur Circulaire materialen bij GBN: “Samen met Lek Sloopwerken en Lek Mining zijn we een grote drukkerij in Utrecht circulair aan het slopen. We kunnen dit niet alleen doen, omdat we partners nodig hebben om bouwmaterialen terug in de keten te brengen. Ik kwam al snel uit bij Technische Unie, een uitstekende partner vanwege de kennis en ervaring met diverse logistieke processen.”

Hans Christiaans, Business Manager Key Accounts bij Technische Unie vult aan: “In de gehele bouwketen staat circulariteit op de agenda. We zijn een belangrijke schakel in deze keten. Zéker als het gaat om installatiemateriaal. Ook wij denken na over onze rol in circulariteit en de beschikbaarheid van materialen en grondstoffen op lange termijn. Alles wat gesloopt wordt, moet worden teruggebracht in de keten. Daar ligt het draaipunt én de rol van Technische Unie.”

Start met kabelgoten

Jurjen de Jong, Manager Verkoopkantoor Amsterdam bij Technische Unie: “Aan de hand van het 10Rmodel hebben wij de materialen uit de drukkerij geclassificeerd en geanalyseerd welke materialen we als eerste in de keten gaan terugbrengen. We starten met kabelgoten uit de drukkerij, deze kunnen volwaardig worden hergebruikt door een nieuwe gebruiker. In de toekomst willen we naast kabelgoten ook andere materialen opnieuw de keten inbrengen. Denk hierbij aan UTP-kabels en wandcontactdozen.”

Ook interessant