Veilig op hoogte werken met lichte en compacte oplossingen

De Steiger & Ladderspecialist presenteert een tweetal oplossingen voor veilig werken op hoogte. Met de Hoogwerker Rolsteiger Alulift kan tot 12 meter hoogte gewerkt worden en de Up Lift 5 & 6, tevens van het merk Lockhard reikt tot maximaal 6 meter maar is door zijn formaat uitermate handig in binnenruimtes.

De Steiger & Ladderspecialist uit het Friese Ureterp is importeur en dealer voor de hele Benelux van hoogwerker en steigerbouwer Lockhard. Deze maand presenteert het bedrijf twee nieuwe oplossingen voor veilig en comfortabel werken op hoogte: de Hoogwerker Rolsteiger Alulift en de Up Lift 5 & 6. 

Basisset

De Hoogwerker Rolsteiger Alulift lijkt qua toepassingen op een schaarhoogwerker, maar is veel lichter in het gebruik. De Alulift kan worden opgebouwd als een rolsteiger en bevat binnenin een elektrisch aangedreven lift. De basisset bestaat uit een platform van 950 x 1960 mm traanplaat, twee 12V accu’s, een afstandsbediening, 8 rolsteigerwielen, een leuning met gasveerdemper, een kantplankenset en 2 opbouwframes van diagonale en horizontale schoren met het Alulock-systeem. Opbouwen gebeurt van onder naar boven, de afstandsbediening heeft een noodstop en het platform een optimale belasting van 250 kilogram. 

Compact

De Up Lift 5 & 6 behoren tot de kleinste en meest compacte hoogwerkers verkrijgbaar op de markt. De hoogwerkers hebben een zelfsluitende deur, afstandsbediening, kunnen 120 kg dragen, zijn makkelijk met twee personen te tillen, met een aluminium frame zeer licht en hebben zelfblokkerende zwenkwielen die antistatisch zijn.  

Ook interessant