Beloopbaar dakraam vergroot woonoppervlakte Foto: persbericht Fakro

Maak van een plat dak een mooi dakterras. Veel Nederlandse huiseigenaren zien de voordelen in van een dakterras. Met een overloopbaar platdakraam van Fakro kan de gebruiker vrij over het dakterras lopen en komt er tegelijkertijd licht binnen op de verdieping er onder.

Het product van Fakro is speciaal ontwikkeld voor dakterrassen. Het glas is versterkt zodat het overloopbaar is. “Het strakke, vlakke design valt nauwelijks op in het dak en vormt een esthetische toevoeging in het terras”, omschrijven de ontwikkelaars het product. De Fakro walkable platdakraam DXW beschikt over drievoudig, versterkt en krasvrij glas dat is voorzien van een antislipstructuur. “De glasplaat is geïntegreerd in een goed geïsoleerde opstand, waardoor er geen aparte opzetmodules nodig zijn om het product af te maken.”

Veilig lopen op dakterras

Door de constructie is het glas beloopbaar en te integreren in een dakterras. Hierdoor wordt het totale woonoppervlakte vergroot en komt er ook meer natuurlijk daglicht de woning in. “De constructie heeft een strakke afwerking, waardoor het gemakkelijk gelijk gelegd kan worden met bijvoorbeeld een houten terrasvloer”, gaat het bedrijf verder. Doordat er gebruik wordt gemaakt van drievoudig glas en een geïsoleerde opstand, heeft het dakraam een hoge isolatiewaarde van Uw = 0,70 Wm²K.

Installatie is peulenschilletje

Handig voor de bouwexpert is dat het raam één compact product is dat direct kan worden geïnstalleerd zonder dat er gebruik hoeft worden gemaakt van opzetmodules. “Om de montage nog sneller en gemakkelijker te maken, levert Fakro ook een bijpassend EPDM-installatiemanchet. Dit manchet is op maat gemaakt voor het platdakraam en garandeert een uitstekende verbinding op de meest voorkomende platte daken.” Omdat geen dak hetzelfde is, wordt het product in acht standaard maten geleverd die variëren tussen 60 x 60 cm en 120 x 120 centimeter. 

Ook interessant