Nieuw frictiescharnier van Southco

Het Amerikaanse Southco heeft zijn lijn frictiescharnieren uitgebreid met een nieuwe versie die een veilige positieregeling mogelijk maakt met minimale inspanning van de gebruiker. Het E6 scharnier met instelbare frictie zorgt ervoor dat zware deuren en panelen makkelijker kunnen worden geopend door in het scharnier de frictie in één draairichting te laten wegvallen, terwijl vervolgens de deuren en panelen op hun plaats worden gehouden met een hoog moment.

Southco's E6 scharnier met instelbare frictie garandeert een betrouwbare positionering met constante bedieningsinspanning, waardoor secundaire ondersteuningscomponenten als gasveren en deurhouders niet nodig zijn om de deuren of panelen op hun plaats te houden. Het nieuwe E6 frictiescharnier elimineert daartoe de frictie in het scharnier bij één draairichting, waardoor een zware deur of paneel makkelijk kan worden geopend, en biedt in de andere richting een betrouwbare houdfunctie die voorkomt dat de deur of het paneel zich voor de gebruiker sluit.

Corrosiebestendig

Afgedicht voor gebruik buitenshuis en gemaakt van corrosiebestendige materialen, biedt het E6 scharnier met instelbare frictie een langere levensduur, zonder de noodzaak van onderhoud of aanpassingen gedurende de looptijd van de meeste toepassingen. Hierdoor is het een ideale oplossing is voor off-road toegangspanelen, middenconsoles van auto’s en industriële printers. Southco's lijn van scharnieren met positieregeling is leverbaar in een grote verscheidenheid aan momentbereiken, afmetingen en materialen om te kunnen voldoen aan een breed scala aan toepassingsvereisten.

Instelbare frictie

"Het E6 scharnier met instelbare frictie biedt een economisch en betrouwbaar alternatief voor deurhouders en gasveren die normaal gesproken gebruikt worden in zware panelen", voegt Todd Schwanger, commercieel productmanager, toe. "Het scharnier levert betrouwbare prestaties en biedt ergonomische en veiligheidsvoordelen doordat het de inspanningen vermindert die nodig zijn om zware panelen te openen en ze veilig op hun plaats te houden.”

Ook interessant