BUVA verstevigt positie dorpelmarkt door overname Holonite

Per 30 augustus 2021 neemt BUVA in Barendrecht Holonite in Tholen over. BUVA is marktleider op het gebied van hang & sluitwerk en dorpels. Holonite is de producent van composietsteen onderdorpels in Nederland.

Het doel van deze overname is het verstevigen van de positie van BUVA in de markt van onderdorpels en aanliggende sectoren. Vanwege de kracht van beide merken zullen BUVA en Holonite zelfstandig naast elkaar blijven opereren. Naast het versterken van de marktpositie, zijn er voor BUVA en Holonite meerdere synergievoordelen te behalen op het gebied van productie, inkoop, verkoop en productontwikkeling. De beide bedrijven tezamen hebben een omzet van €65 miljoen en bieden werkgelegenheid aan bijna 250 mensen.

“Een kans om samen te gaan met een bedrijf als Holonite dat zo complementair is aan BUVA is uitzonderlijk", zegt Rien Wisse, algemeen directeur van het in 1946 opgerichte BUVA. Het is voor ons een uitgelezen mogelijkheid om meer waarde te bieden voor al onze belanghebbenden dan de bedrijven afzonderlijk. Wij zetten hiermee een stabiele basis neer voor de toekomst.“

Paul Konings, algemeen directeur Holonite: “Voor Holonite is deze samenwerking ook goed nieuws, wij zien veel synergievoordelen. Daarnaast kunnen wij nu, met een focus op de lange termijn, onze plannen verder uitvoeren.” 

Ook interessant