Onzichtbaar scharnier geeft unieke look Foto: Shutterstock

Vraagt jouw klant om onzichtbare scharnieren met een mooie afwerking? Dan is de argenta invisible neo misschien een goede optie. Bij deze scharnieren zijn geen schroeven zichtbaar.

Volgens de ontwikkelaar, het bedrijf Argentalu, kunnen de scharnieren eenvoudig en goed geregeld worden dankzij het ingebouwde hoogteregelsysteem. Argentalu heeft drie verschillende types op de markt gebracht: neo S-5, neo M-6 en de neo L-7. Deze systemen hebben geen dikteplaatjes nodig om onder de deur te plaatsen bij de hoogt instelling. De nieuwe producten maken gebruik van het inhaaksysteem ‘Easy-Hook’ waardoor de deur te plaatsen is door slechts één persoon. De behuizing van de scharnieren kunnen vooraf in de werkplaats worden gemonteerd.

Afmetingen en gewicht

De dikte van de deur moet voor een goede werking, tussen de 33 en 40 millimeter zijn en wanneer er twee scharnieren worden gebruikt, is het maximale gewicht, afhankelijk van het type scharnier, honderd kilo. Het ontwerp van de argenta maakt het mogelijk dat de deur open kan in een hoek van 180 graden. 

Ook interessant