Nieuwe deur voorkomt letsel aan vingers

Vingers tussen de deur overkomt iedereen wel eens. Op plekken waar deuren veelvuldig worden gebruikt, zoals op scholen, in de horeca of de zorg, wordt het risico een stuk hoger. Sapa Building System wil het probleem van vingers tussen de deur oplossen en heeft een serie innovaties voor de Avantis 70mm deuren-serie ontwikkeld.

De nieuwe Avantis 70 deur voorkomt letsel wanneer vingers bekneld raken. Door dikke rubbers toe te voegen aan de scharnierzijde, die voldoende meegeven, worden verwondingen voorkomen. De ontwikkelaar ziet vooral veel voordelen op scholen, want een vinger tussen de deur komt vaak voor bij kinderen.

Gevaar van de drempel

Niet alleen de scharnierzijde van de deur kan voor problemen zorgen, ook de drempel vergt nogal eens slachtoffers. Een verlaagde drempel, tot 20 millimeter, voorkomt slachtoffers en maakt het eveneens gemakkelijker voor rolstoelgebruikers. Door een thermische afsluiting tussen de binnen- en buitenvloer wordt tocht geblokkeerd. De hoekrubbers, die voorgevormd zijn, zorgen voor een dichtheid en houden water tegen tot 750 Pascal. Bij aluminium deuren is een verlaagde drempel geen nieuwigheid, maar Sapa heeft het assortiment uitgebreid met een oplossing voor raamdeuren. Een draaikiepvleugel is nu ook uit te rusten met een lage opstap wat zorgt voor een wind- en waterdichte oplossing.

Taatsdeuren

In de horeca kan een taatsdeur met roterende as een mooi design alternatief bieden. Op de website van Sapa schrijft het bedrijf: β€œHet draaipunt bevindt zich onder en boven, waardoor de draaicirkel beperkt wordt. Verder is de deur volledig vlakliggend, waardoor deze in combinatie met moderne deurgrepen en een beperkte aanzichtbreedte zeer geschikt is als toegangsdeur voor winkels en horeca gelegenheden.”

De deur is daarbij maximaal 1400 millimeter breed en 2500 meter hoog. De maximale vleugelgewicht is 300 kilo. 

Ook interessant