Bedrijven besparen op energie en tijd met snellere deur Foto: persbericht ASSA ABLOY Entrance Systems

“De snelste sectionale overheaddeur ooit.” Met die one-liner zet ASSA ABLOY Entrance Systems hun assortimentsuitbreiding in de markt. Volgens het bedrijf is de ASSA ABLOY OH1042S vier keer sneller dan producten die eerder op de markt werden gebracht.

De deur is speciaal ontworpen voor bedrijven die goederen efficiënt en snel willen doorstromen en daarbij gebruik maken van overheaddeuren. “Hiermee spelen we niet alleen in op de huidige vraag van de markt, maar bewijzen we wederom dat we voor innovatie staan”, zegt product manager Kaj Søndergaard enthousiast.

Sneller en efficiënter

Maar hoe snel is de ASSA ABLOY OH1042S? De openingssnelheid is volgens de ontwikkelaars één meter per seconde. Hierdoor moet er ook minder tocht en stof naar binnen komen en komt het binnenklimaat ten goede zonder dat het de bedrijfsvoering aantast. “Dankzij zijn hoge snelheid is de kans op botsingen kleiner en is het dus veiliger voor medewerkers en goederen. En het lichtgordijn verzekert gebruikers ervan dat de deur onmiddellijk stopt zodra er een obstructie in de opening is.”

Bespaar tijd en energie

Energie en kosten kunnen door het nieuwe product worden bespaard. De nieuwe OH1042S zorgt voor 12 procent besparing op energiekosten ten opzichte van eerdere modellen omdat, in vergelijking met de OH1042P die een snelheid had van 0,25 m/s, de tijdsbesparing 21,6 seconden is bij een hoogte van 3,6 meter. Hoe korter de deur open staat, hoe beter het binnenklimaat wordt bewaakt. 

Foto: persbericht  ASSA ABLOY Entrance Systems

Ook interessant