Multifunctioneel glas combineert trendy kleuren met veiligheid Beeld: AGC Glass Europe

AGC Glass Europe, producent van vlakglas voor o.a. de bouw, brengt een nieuwe productreeks op de markt. Met Stratobel Colour stellen ze een trendy uiterlijk en veiligheid centraal, voor zowel de buiten- als binnenkant van gebouwen.

Het nieuwe glas is een combinatie van andere AGC producten. Het combineert veiligheid met trendy natuurtinten en andere functies, zoals het regelen van zonlicht, warmte- en geluidsisolatie. Stratobel Colour bestaat uit acht klassieke kleuren met volledig behoud van de eigenschappen van gelaagd veiligheidsglas. Door standaard floatglas (Planibel Clearlite) te vervangen door extra helder floatglas (Planibel Clearvision) komen de kleuren beter tot hun recht. Door meerdere folies van dezelfde kleur aan te brengen, zorg je voor een verhoogde opaciteit, maar blijft de lichtdoorlatendheid behouden. Naast de 8 standaardkleuren, kunnen klanten ook hun eigen kleur ontwikkelen.

Gamma gelaagd glas

De nieuwe reeks is geschikt voor zowel de buitenkant van gebouwen (gevels, balustraden, daken etc.) als interieurtoepassingen (scheidingswanden, vloeren etc.). Stratobel glas is gamma gelaagd glas dat eruit ziet als normaal glas, maar sterk genoeg is om bescherming te bieden tegen verwondingen, vallen, inbraken en vandalisme. Dit komt door een tussenlaag van polyvinylbutyraal (PVB), een plastic materiaal dat tussen twee glasbladen wordt geplaatst. Hierdoor wordt het glas bijeengehouden. Mocht het toch breken, dan valt het uiteen in stompe stukjes die aan de PVB-laag blijven kleven. Ook is het glas uitstekend bestand tegen inbraak(pogingen).

Ook interessant