Beursnieuws En de winnaar van de Glas Award 2019 is… Beeld: Shutterstock.com

Op donderdag 7 februari werd tijdens de BouwBeurs de winnaar van de Glas Award 2019 bekendgemaakt. Het Poortgebouw Hoog Catharijne in Utrecht, een project van Saint-Gobain Gevelbouw was de gelukkige. Solar Highways, een ontwikkeling van Scheuten Glass, won de Innovatie Award.

De driejaarlijkse prijs werd voor de 9e keer uitgereikt door de Vakgroep GBO aan “een bijzondere toepassing, een innovatief product of een spraakmakend proces of initiatief in de vlakglassector”. Andere genomineerden waren het CMS kantoor Atriumgebouw Amsterdam van de Noord Hollandse Glascentrale; EPO Rijswijk van Saint-Gobain Gevelbouw en het Focus Filmtheater Arnhem van Alverre.

Een onafhankelijke jury nomineerde de 5 inzendingen voor de Glas Award. De nominatie die de meeste stemmen krijgt van de GBO-leden wordt de uiteindelijke winnaar. De jury bestond dit jaar uit Fries Heinis (voorzitter en algemeen directeur Bouwend Nederland), Edwin Groot (Klantgericht Bouwen), Mathijs van de Vliet (adviseur Peutz Geveltechniek), en Peter van Dijk (technisch adviseur bij Kenniscentrum Glas).

Het Poortgebouw van het vernieuwde Hoog-Catharijne in Utrecht valt op door de kleurstelling en zijn dubbel gekromde vormen. Saint-Gobain Glassolutions Gevelbouw zorgde voor de 1.700 ruiten voor de gevels. Het bedrijf produceerde en leverde de beglazing samen met gevelbouwer Blitta. Blitta heeft een gevelsysteem ontwikkeld, waarbij de profielen de dubbele krommingen kunnen maken, het zogenaamde ‘koud gebogen glas’.

Beeld: Shutterstock.com

BouwBeurs 2019

BouwBeurs 2019

Bezoek website

Ook interessant