Zonnepaneleninstallateur streeft naar efficiëntie en hogere marge Foto: Shutterstock

Voor het installeren van zonnepanelen op schuine daken is een nieuwe manier van montage geïntroduceerd: de ClickFit EVO. De uitgedachte configuratie bestaat uit vier onderdelen en bijbehorende accessoires. Esdec, de ontwikkelaar van het systeem, wil het de gebruiker gemakkelijk maken door hem of haar altijd het juiste materiaal bij de hand te laten hebben.

De ClickFit EVO kent meerdere voordelen. Zo is er slechts één universeel montagesysteem, wordt er gebruik gemaakt van een sterke haak en zijn er slechts vier componenten. Met de onderdelen kunnen alle gangbare zonnepanelen op elke type dakpan worden gemonteerd. Hierdoor is de installatie een stuk eenvoudiger.

Snelheid

De nieuwe manier van monteren moet er voor zorgen dat het installeren van de panelen sneller gaat. Zo is de montagerail lichter en zijn er minder losse onderdelen dankzij de universele componenten en de voorassemblage. Esdec heeft daarbij oog gehad voor tijdswinst en het vergroten van de marge.

Rekentool

Regeren is vooruitdenken dus is er een EVO calculator ontwikkeld. Deze rekentool geeft de installateur de mogelijkheid van te voren te bepalen hoeveel materiaal er nodig zal zijn voor de volgende klus. Esdec: “Voer uw data in en krijg een helder bouwplan en een duidelijk materialenoverzicht.”

Ook interessant