Wandverwarming alternatief voor vloerverwarming en radiatoren Foto: Variotherm

Verwarmen van huizen kan op veel verschillende manieren. Fabrikant Variotherm ziet veel voordelen bij het lage temperatuur verwarmen door middel van wandverwarming. Het bedrijf noemt deze technologie een goed alternatief voor vloerverwarming of traditionele radiatoren.

Variotherm heeft voor de houtskeletbouw en renovatiesector een droogbouw wandverwarming ontwikkeld. Dit systeem is opgebouwd uit een fermacell wandplaat van achttien millimeter. Daarin is een verwarmingsbuis verwerkt. De panelen kunnen volgens de ontwikkelaars eenvoudig op een houten regelwerk of metalstuds geschroefd en kunnen vervolgens direct worden uitgewerkt met behand, stuc of verf. Ook schuine wanden behoren tot de mogelijkheden. De wandplaten hebben een standaard afmeting, maar zijn ook op maat te maken. Een deel bevat namelijk geen verwarmingsbuis.

Warmteafgifte

Door het materiaal en verwarmingsbuizen, is de warmteafgifte volgens Variotherm aanzienlijk hoog. De verwarmingsbuizen zijn achteraf te detecteren wat boren in de muur mogelijk maakt. Daarnaast is het systeem vaak te gebruiken als hoofdverwarming, maar ook koelen is een optie. 

Ook interessant