Pelletkachel alternatief voor gasverwarming Foto: persbericht Ergo

De bouwbranche moet altijd rekening houden met het verwarmen van huizen en gebouwen. Inmiddels is er een transitie gaande en daar moet de branche op inspelen. Eén van de nieuwe mogelijkheden is het verwarmen door middel van een pelletkachel.

In een huis uit de jaren twintig van de vorige eeuw in Vigneux de Bretagne, met alleen solide granieten muren, heeft Ergo woning gecreëerd die wordt verwordt met een pelletkachel van MCZ. Deze leverancier werd opgericht in 1975 en maakt pellet,- houtkachels en openhaarden die innovatief moeten zijn. Daarbij is het design een belangrijk punt voor de producten van MCZ.   

Laag CO2-uitstoot

Met het gebruik van de pelletkachel wil het bedrijf aangeven dat er een aangename temperatuur kan worden gecreëerd met een minimale impact op het milieu. De CO2-uitstoot mag daarom niet te hoog zijn en de energie consumptie moet binnen de perken blijven. Het project dat het bedrijf in Frankrijk ontwikkelde had volgens MCZ een hoog comfort op het gebied van binnenklimaat. De pelletkachel heeft daarbij een laag verbruik en mede door natuurlijk licht dat in het huis valt, is het verbruik zowel in de winter als in de zomer laag. Om die reden is een pelletkachel volgens het bedrijf een milieuvriendelijker alternatief dan een gasgestookte ketel.

Eenvoudige verwarming

Eén van de pelletkachels die het bedrijf aanbiedt is de Thema. Deze unit heeft ronde vormen, heeft het gevoel van een houtkachel en is 80 centimeter hoog. “Druk op een knop en de thema verspreidt warmte door natuurlijk convectie op een volledig stille manier zonder oververhitting”, legt MCZ uit.

Ook interessant