Nieuwe lucht/water warmtepompen voor renovatie én nieuwbouw Bron: Remeha

Om het verduurzamingsvraagstuk op te lossen hebben we in de gebouwde omgeving alle energiedragers nodig. Daarom introduceert Remeha een compleet nieuwe range lucht/water warmtepompen. Nieuwbouw, renovatie, huurwoning of vrijstaande villa; voor elke situatie biedt Remeha een elektrische of hybride warmtepompoplossing.

Een warmtepomp zorgt er niet alleen voor dat minder energie nodig is om de woning te verwarmen, ook wordt de afhankelijkheid van aardgas gereduceerd. Remeha voegt daarom drie warmtepompen toe aan haar assortiment: de Remeha Neptuna, de Remeha Mercuria en de Remeha Eria Tower in een brede capaciteitsrange. Deze drie modellen zorgen voor een duurzame verwarmingsoplossing die extra goed presteert als het gaat om comfort op het gebied van verwarming en productie van warmtapwater. In combinatie met het geschikte afgiftesysteem kunnen de toestellen ook voor koeling zorgen. Een van de belangrijkste voordelen van de Remeha warmtepompen is dat ze probleemloos in een hybride systeem met cv-ketel toepasbaar zijn. Daarmee zijn de toestellen erg geschikt voor renovatieprojecten in de bestaande bouw.

Oplossing per woningtype

De nieuwe line-up intelligente warmtepompen van Remeha bevat een oplossing voor elk type woning; de Neptuna is geschikt voor grote woningen, de Mercuria voor gemiddelde én kleine woningen en de Eria Tower - met een ingebouwd buffervat - richt zich vooral op nieuwbouwtoepassingen waar een geïntegreerde warmwatervoorziening gewenst is. Bovendien beschikken deze nieuwe warmtepompen over het geïntegreerde Remeha eSmart Inside platform. Dit maakt de toestellen ‘smart grid ready’; zo ontstaat de mogelijkheid om toestellen op afstand te bedienen en te monitoren en een hoog comfortniveau te waarborgen. De servicemonteur kan namelijk gebruik maken van de Smart Service Tool, die ook al beschikbaar was voor de cv-toestellen. Ook zijn de toestellen uitgerust met een geïntegreerde legionellabeveiliging en werken ze optimaal samen met de eTwist ruimtethermostaat.

Van groot naar voldoende vermogen

De Neptuna heeft het grootste verwarmingsvermogen van de drie all-electric warmtepompen van Remeha. Met maximaal 27 kW is dit toestel zeer geschikt voor vrijstaande of grote twee-onder-een-kap woningen. De Mercuria heeft een brede vermogensrange en een uitgebreide regelunit. Het toestel is leverbaar in vermogens tot 16 kW en past daarmee in nieuwbouw maar ook in renovatieprojecten. De Eria Tower heeft een maximaal vermogen van 16 kW met standaard een ingebouwd 180 liter buffervat. Dit toestel minimaliseert de installatietijd tijdens de bouw.

Bijscholing voor installateurs

Omdat het installeren van gastoestellen iets anders is dan het ontwerpen en installeren van elektrische warmtepompen, ondersteunt Remeha haar afnemers met kennis en hulpmiddelen. Zo ontwikkelde Remeha scholings- en trainingsprogramma’s om de installateurs voldoende ontwerp- en installatiekennis en goede praktische vaardigheden bij te brengen. Verder kunnen klanten rekenen op support zoals ondersteuning in het veld bij in bedrijfstelling of de handelingen met F-gassen.

Met deze uitbreiding van het assortiment versterkt Remeha haar positie als leverancier van energietoestellen. Naast de welbekende gastoestellen beschikt de installateur nu ook over een ruime keuze hybride en all-electric warmtepompsystemen. Binnen Europa heeft de BDR Thermea Group, waar Remeha onderdeel van is, al meer dan 130.000 van deze toestellen verkocht. 

Ook interessant