Beursnieuws Nieuwe all-electric warmtepompen op de Bouwbeurs Bron: Nefit Bosch

Nefit Bosch werkt hard aan uitbreiding van haar warmtepompprogramma. Naast twee nieuwe grondbronwarmtepompen – een voor gestapelde bouw en utiliteit en een voor woningbouw – is er een nieuwe alles-in-een ventilatiewarmtepomp op komst. De nieuwe modellen worden getoond op de Bouwbeurs 2019.

Na de introductie van de uitgebreide Nefit EnviLine-serie in 2016, toont Nefit nu - op Bouwbeurs 2019 - een drietal modellen van een nieuwe lijn warmtepompen. Naast de 50 verschillende configuraties van de EnviLine van Nefit, komt er een nieuwe Compress-lijn van Bosch. De eerste exponenten van deze lijn worden eind 2019 verwacht. Samen met de nieuwe elektrische warmwatertoestellen, die later dit jaar op de markt komen, biedt Nefit Bosch met de nieuwe warmtepompen een breed portfolio aan all-electric oplossingen. 

Bosch Compress 6000 LWM

De Bosch Compress 6000 LWM grondbronwarmtepomp voor de woningbouw en utiliteit heeft een vermogensrange van 4,5 tot 17 kW. De COP is 5,8 en de cv-aanvoertemperaturen tot 62°C. Deze volledig gasloze oplossing is leverbaar in varianten met en zonder geïntegreerde warmwatervoorraad. Optioneel kan de warmtepomp worden uitgebreid met een koelunit. Het systeem is geschikt voor Smart Grid. De eerste pilots zijn gestart, de warmtepomp zal vanaf eind 2019 leverbaar zijn.

Bosch Compress 7000 LWM

De Bosch Compress 7000 LWM grondbronwarmtepomp voor de gestapelde bouw en utiliteit heeft een vermogensrange van 20 tot 80 kW. De COP tot 4,95, met een SCOP van 5,54, de cv-aanvoertemperatuur 68°C en energielabel A+++. Uniek is de mogelijkheid om de warmtepompen in cascade op te stellen, tot 400 kW, waarbij de units worden gestapeld. Hierdoor kan een vermogen van 160 kW worden gerealiseerd op iets meer dan een vierkante meter. Ook deze warmtepomp is vanaf eind 2019 leverbaar.

Compress 3000 EAW ventilatiewarmtepomp 

De Compress 3000 EAW wordt als demo getoond op de Bouwbeurs. De alles-in-een warmtepomp heeft een geïntegreerde warmwatervoorraad van 235 liter, een vermogen van 1,55 kW en elektrisch verwarmingselement van 9kW. De SCOP is 4,08 en het energielabel A++ / A. Het ontbreken van een buitenunit, de kleine footprint van 60 x 60 cm, en een laag geluidsniveau maken het systeem bij uitstek geschikt voor de renovatie van kleine appartementen en voor NOM-woningen. 

Ook interessant