Capaciteit van warmtepompen steeds hoger Foto: persbericht LG

Warmtepompen hebben de toekomst en dat merken installateurs uit de branche ook. De warmtepompen worden beter en krijgen steeds meer capaciteiten en vermogen. De MULTI V S van LG is een voorbeeld van zo’n warmtepomp. De unit is volgens fabrikant LG Electronics uniek doordat het de eerste heat recovery is met een vermogen van 6pk (16,8 kW), waar voorheen 8pk de laagste beschikbare capaciteit in de industrie was.

De MULTI V S is een compacte warmtepomp en is volgens LG geschikt voor de klimaatbeheersing van woningen en kantoren. “De MULTI V S is een driepijpssysteem, waardoor de unit tegelijkertijd kan koelen en verwarmen.” Die functionaliteit levert veel voordelen op voor binnenshuis en op kantoor. “De unit kan warmte uitwisselen met de buitenomgeving en ruimtes onafhankelijk verkoelen en verwarmen, waardoor het rendement gedurende de verschillende seizoenen omhoog gaat.”

Aansluiting met andere systemen

LG noemt de flexibiliteit om andere producten op het systeem aan te kunnen sluiten een ander voordeel van de MULTI V S. De combinatie met een hydrokit kan er voor zorgen dat verschillende ruimtes worden voorzien van sanitair warm water. De verdeelbox zorgt voor airconditioning in het kantoor of in huis. “De MULTI V S is ontwikkeld om de gebruiker alle voordelen van VRF te laten ervaren; de unit heeft lage operationele kosten, is eenvoudig te installeren en biedt comfort met individuele werking in verschillende ruimtes.”

Meer gemak installateur door certificaat

De MULTI V S is inmiddels uitgevoerd met een certificaat van Eurovent dat het product uitvoerig is getest. Door het certificaat kunnen adviseurs en installateurs gemakkelijker en transparanter verschillende producten vergelijken doordat deze zijn getest door een onafhankelijke partij. 

Ook interessant