Zwarte badkamertrend zet door

Zwarte kranen en accessoires in de badkamer zijn al even in de mode, maar ook zwart sanitair is nu populair. De Duitse sanitairfabrikant Bette heeft daarom onlangs zwarte ligbaden en wastafels op de markt gebracht.

Bijzonder aan het ontwerp zijn de geometrische vormen van de buitenzijde. Deze zorgen voor een mooi spel van licht en schaduw. De strakke lijnen van het ontwerp sluiten naadloos aan bij de vier taps toelopende vlakken van de binnenzijde.

Ligbad en wastafels

Het BetteLoft Ornament assortiment bestaat uit vrijstaande ligbaden en wastafels voor aan de wand. Het ligbad is leverbaar in de maat 1.810 x 810 x 620 mm. De diepte van het bad is 420 mm. De wastafels zijn leverbaar in twee modellen. Een stoer ogende wastafel met vier geometrische rijen, met afmetingen van 815 x 510 x 420 mm, diep 100 mm. De andere wastafel heeft één geometrische rij en heeft daardoor een slank uiterlijk met maten van 825 x 525 x 125 mm.

Natuurlijke grondstoffen: 100% recyclebaar

Bette vervaardigd haar ligbaden en wastafels volledig van natuurlijke grondstoffen, zoals titaanstaal voor de basisvorm. Voor het speciale glazuur wordt gemalen glas, kwartszand, ertsen en borax gebruikt. Dit materiaal is duurzaam en 100% recyclebaar. Het oppervlak van het glazuur is harder dan marmer of kunststof. Vuil en bacteriën hebben hierop geen kans. Daarnaast is het glazuur kras- en slagvast, bestand tegen chemicaliën, zoals cosmetica en verzorgingsproducten (zelfs nagellakremover), UV- en hittebestendig, niet brandbaar en bestand tegen brandende kaarsen. 

Ook interessant