Laatste Sphinx producten hebben de fabriek verlaten

Op 1 april jongstleden zijn de merken Sphinx en Geberit één merk geworden: Geberit. Afgelopen juni is ook de ‘operationele merkenswitch’ afgerond: de laatste sanitairproducten zijn gewijzigd van merknaam. Hoewel het Sphinx merk al vanaf 1 april is opgegaan in het merk Geberit, was er voor de productie een overgangsperiode vastgesteld tot 1 juli. Vanaf heden komen er geen producten onder het Sphinx label meer de fabriek uit.

De merken Sphinx en Geberit werken sinds 2016 al succesvol samen. Door samen één merk te worden kunnen de zakelijke doelgroepen en de consumenten nog beter bediend worden. 

Sinds 2016 delen de beide merken het hoofdkantoor in Nieuwegein. En sinds 1 april 2020 ook de merknaam Geberit. Belangrijk aspect in deze eenwording is dat de producten van Sphinx niet veranderd zijn, enkel de naam. De kwaliteit blijft zoals de markt gewend is en ruim 90% van de Sphinx series blijft hetzelfde qua design. Alleen de merknaam is veranderd in Geberit.

Assortiment

Het assortiment is dus nauwelijks veranderd. Wel hebben de Sphinx series per 1 april 2020 een internationale serienaam gekregen. Via een conversietool is de nieuwe naam en het bijbehorende artikelnummer zo gevonden: www.sphinxisgeberit.nl/conversie Naast dat de producten hetzelfde gebleven zijn, is ook de organisatie onveranderd. Deze eenwording draagt bij aan een verbetering van de klantenservice, een efficiencyverhoging van de marketing en een vereenvoudiging van de operationele en logistieke processen. 

Ook interessant