Het nieuwe drempelvrij douchen Bron: Bette

Vloergelijk en drempelvrij douchen is een trend. Het biedt meer comfort, is veiliger en ideaal voor mensen die minder goed ter been zijn. Maar een mooi design is zeker zo belangrijk, evenals lage onderhoudskosten. Het Duitse familiebedrijf Bette brengt deze aspecten samen en zet bovendien hygiëne centraal.

Een badkamer met een vlakke, drempelloze douchevloer ziet er strak uit en dankzij de vaak ruimere afmetingen geeft dat ook veel ruimtelijk comfort. De vlakke douchevloer heeft geen obstakels en afstapjes, wat zorgt voor meer veiligheid. Het maakt de douche bovendien toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn of in een rolstoel zitten. Omdat de douchevloer optioneel van onzichtbaar antislip kan worden voorzien komt uitglijden niet meer voor. Alle douchevloeren van Bette zijn vervaardigd uit duurzaam geglazuurd titaanstaal. Sterk en ongevoelig voor beschadigingen, met 30 jaar garantie.

Minder onderhoud, meer hygiëne

Een vlakke douchevloer is hygiënischer dan bijvoorbeeld een vloer met tegels. In voegen van tegelvloeren ontstaan namelijk vuilafzetting en schimmels, dit geldt ook voor siliconenvoegen. Een douchevloer van geglazuurd titaanstaal heeft geen voegen waarin zich vuil en schimmel kunnen afzetten. De douchevloer is vlak en op het geglazuurde oppervlak hechten geen vuil en bacteriën. Daardoor laat deze zich sneller en beter reinigen. Bette rekent uit dat dit zorgt voor lagereschoonmaakkosten, evenals minder gebruik van schoonmaakmiddelen. Om schimmelende voegen aan de rand van de douchevloer te voorkomen biedt Bette speciale siliconenvrije oplossingen. Dit betreft een opstaande rand van 35 mm, die deels wordt overtegeld. Zo wordt een hygiënische afsluiting met de muur gegarandeerd en behoren schimmelende en gescheurde kitvoegen tot het verleden.

Onzichtbare antislip

De huidige onzichtbare antislip is veel mooier dan het oude ingebrande kwartszand. De antislip is op het gehele oppervlakte aangebracht, uitglijden is hierdoor tot een minimum beperkt. De douchevloeren met antislip voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097 (evaluatiegroep B) en DIN 18040 (barrièrevrij).

Maatwerkoplossingen

Bij Bette kunt u kiezen uit vele standaard afmetingen en speciale vormen met een ronding of afgeschuinde hoek. Ook maatwerkoplossingen zijn mogelijk. De douchevloeren zijn leverbaar in vele glans- en 22 matte kleuren. Zo kunt u onderscheidende badkamers creëren, met harmonieuze kleuren of juist met een opvallend kleuraccent. Daarbij vergeet Bette ook de details niet. Zelfs de deksel van de afvoer kan in dezelfde matkleur worden geleverd. De hoeken sluiten bijna naadloos aan op de tegels, zodat een minimum aan voegen nodig is. 

Ook interessant