Doordacht design wint ook in de douche Bron: HSK Duschkabinenbau KG

Ieder jaar bepaalt de Red Dot Award wat de beste producten op het gebied van innovatie, functionaliteit, kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid zijn. Hetc viel dit jaar in de prijzen in de categorie Productdesign. Het scharnier is perfect voor nissen, hoeken of andere inbouwsituaties, waar de ruimte beperkt is.

Aperto is een doucheklapdeur, die is doorontwikkeld voor het hoogste comfort en ruimtewinst. Dankzij het speciale Aperto-scharnier kan de douchedeur niet alleen eenvoudig naar buiten en binnen zwenken, maar ook royaal worden geopend. Dat maakt de nieuwe doucheoplossing perfect voor nissen, hoeken of andere inbouwsituaties, waar de ruimte beperkt is. De douchedeur kan verder naar buiten en naar binnen worden geopend dan voorheen, zodat deze niet in de ruimte uitsteekt en geen waardevolle ruimte in beslag neemt. 

Optische highlight 

Niet alleen de techniek van het Aperto-scharnier maakte dat het in de prijzen viel, ook optisch viel de nieuwe serie op. In het frisse en populaire Softcube-design springen scharnieren, grepen, wandprofielen en stabilisatiebeugels met afgeronde hoeken in het oog. Tegelijkertijd zijn de elementen bewust minimalistisch vormgegeven, zodat de royale glasoppervlakken de badkamer groter laten lijken. Een stevige stabilisatiebeugel, die ook bij andere HSK series wordt toegepast, zorgt ervoor dat de glaselementen stevig op hun plaats worden gehouden. De clipsprofielen garanderen bovendien een bijzonder eenvoudige montage van de douchecabine. Voor de gebruiker heeft de nieuwe serie nog een voordeel: de Aperto-scharnieren liggen binnen gelijk met het glas, wat de reiniging en het onderhoud aanzienlijk vergemakkelijkt.

Uitstekende kwaliteit

Voor deze ideale combinatie van functionaliteit en design, werd het Aperto-scharnier recent onderscheiden met de Red Dot Award 2018. Joachim Schulte, leidinggevende vennoot van HSK, is in zijn nopjes met de prijs: „Het winnen van de Red Dot bevestigt, dat wij met ons productdesign precies op de goede weg zijn. En voor klanten en belangstellenden is het een extra argument om op onze producten te vertrouwen.“Ook interessant