Meer besparingen en geluidsdemping met een kleiner rooster Foto: Shutterstock

Een lagere drukverlies met een hogere geluidsdemping in een klein rooster. Dat klinkt als een droom op het gebied van ventilatie, maar deze droom wordt werkelijkheid met het nieuwe product van Alara-Lukagro. Uniek kenmerk van het product is de luchtspleet die kan worden aangepast.

Ten opzichte van standaard roosters, heeft het nieuwe product van Alara-Lukagro een lager drukverlies terwijl er meer geluid wordt gedempt en het rooster kleiner is. Daarbij wordt ook bespaard op het energieverbruik bij de machines en installaties die het rooster gebruiken. Volgens de ontwikkelaars worden geluidseisen gemakkelijker behaald en worden kosten bespaard als dit kleinere rooster wordt gebruikt. Duurzaamheid was daarom een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van het nieuwe rooster. Uit tests blijkt dat de geluidsdemping met vier a vijf dB wordt verbeterd in vergelijking met een standaard roosters. Het drukverlies wordt tot 70 procent gereduceerd. 

Testen en certificaten

Het bedrijf maakt al lange tijd gebruik van verschillende soorten roosters met standaard geluidsdemping. Het nieuwe product is een doorontwikkeling van deze roosters waarbij er goed is gekeken naar de resultaten uit het verleden. De voorgangers van de noviteit werden onafhankelijk getest en hebben certificaten op het gebied van ISO normen van Peutz die nog steeds up to date zijn.   

Ook interessant