Optimaal buitencomfort met windbestendige terrasoverkappingen Bron: Renson

Het lijkt volop lente in februari. Een goed moment om vooruit te kijken naar de zomer, als de zon op volle sterkte is. Met een terrasoverkapping creëer je extra buitenruimte, beschermd tegen de zon, wind of juist een paar spatjes regen. Renson biedt verschillende opties en ging de uitdaging aan om de terrasoverkappingen te testen in de meest orkaangevoelige kustgebieden van Florida.

Een terrasoverkapping is niet enkel weggelegd voor uitgestrekte tuinen of immense terrassen naast een zwembad. Ook op bijvoorbeeld een dakterras kan je op een beperkte oppervlakte extra buitenruimte creëren waar je het hele jaar door terecht kan.

Grote windbestendigheid

Windbestendigheid en duurzaamheid van terrasoverkappingen zijn erg belangrijk: in de hoogte zijn die namelijk meer onderhevig aan wind en andere weersinvloeden dan op de begane grond. Daarom trok Renson met z’n terrasoverkappingen naar de meest orkaangevoelige kustgebieden van Florida, waar de Camargue met glans alle testen doorstond en het ‘Miami Dade’ certificaat behaalde. Ook de versterkte montagevoeten dragen bij tot een nog grotere windbestendigheid bij terrasoverkappingen in de hoogte.

Windsensor

Windvaste screens zijn als zij-invullingen op een dakterras ook een interessante optie om onder je terrasoverkapping beschut te zitten tegen de wind die er vaak vrij spel heeft. Met een windbestendigheid tot 60 km/u voldoen de Renson-screens ruimschoots om ook hoog op een gebouw in te zetten. Een optionele windsensor zorgt er trouwens voor dat je lamellendak sluit en de screens op tijd opgerold zijn om geen schade op te lopen bij hevige wind.

Zowel de Algarve, Camargue als Camargue Skye terrasoverkappingen met kantelbare (en in het geval van de Skye openschuifbare) lamellendaken zijn geschikt voor dit soort toepassingen, net als de terrasoverkappingen met screendaken (Lapure) van Renson. Alle opgesomde overkappingen zijn ook koppelbaar om een volledig terras te kunnen beslaan. Verkrijgbaar op maat en beschikbaar in alle RAL-kleuren zijn die daarmee voor elk project geschikt.

Optimaal buitencomfort

Extra opties zoals heat & sound beam, glazen schuifpanelen, screens, ledverlichting en glazen lamellen in het dak maken dat je van een terrasoverkapping een luxueuze buitenruimte kan maken met alle comfort. Ook mooi meegenomen is dat een terrasoverkapping aangebouwd aan een gevel met grote raampartij tegelijk ook dient als luifel om de zonne-inval te regelen en oververhitting binnenshuis te voorkomen op warme dagen.

Ook interessant