Veilige voeten met een hippe safety sneaker Beeld: Redbrick

Als je werkt in de bouw, installatiebranche of logistiek leg je vaak flink wat meters af. Maar niet altijd heb je een veiligheidsschoen nodig met de maximale veiligheidseisen. In sommige beroepen is een veiligheidsneus en anti-slip voldoende. Redbrick heeft hiervoor een hippe variant op de markt gebracht: de Redbrick Motion. Deze is 300 gram lichter dan de gemiddelde veiligheidsschoen


Redbrick introduceert met de Redbrick Motion een lichtgewicht veiligheidsschoen die bij uitstek geschikt is voor mensen die veel lopen tijdens het werk. Ideaal voor magazijnmedewerkers en mensen die werkzaam zijn in de transport- en installatiebranche. Niet alleen om meters te maken, maar ook om er goed uit te zien. 

Onnodig zware schoenen

De safety sneaker heeft een aluminium neus en Kevlar tussenzool voor optimale bescherming van de voet. De Redbrick Motion weegt circa 995 gram en is daarmee 300 gram lichter dan de gemiddelde veiligheidsschoen. Bij elke 10.000 stappen scheelt dat 3.000 kilo. Maak daarom altijd de juiste keuze qua veiligheidsklasse, zodat je niet onnodig te zware schoenen draagt. 

Veiligheidsklasse S1P

De Redbrick Motion valt in veiligheidsklasse S1P, dat wil zeggen dat de schoen antislip en antistatisch is en voorzien is van een veiligheidsneus en een niet doordringbare tussenzool. Verder is de safety sneaker optimaal ademend, mede dankzij de voering van 3D Mesh en een bovendeel van micro fiber. De EVA-zool zorgt voor uitstekend loopcomfort en de loopzool is gemaakt van rubber met een antislip-profiel. De Redbrick Motion is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren en prints, in de maten 39 t/m 48.

Lees meer over het kiezen van de juiste veiligheidsschoen:  Hé, zijn je schoenen nog oké?

Ook interessant