MEWA: 'kleedt jezelf in laagjes'

Werken in de regen of in een tochtige werkplaats kan je snel ziek maken. Om dit risico te voorkomen, moeten werkgevers hun werknemers werkkleding aanbieden die beschermt tegen de kou. Silvia Mertens, productmanager bij MEWA en afgestudeerd ingenieur in kledingtechnologie, adviseert om voor lagen te kiezen.

"Werkkleding is ontworpen als de lagen van een ui. Iedere laag vervult hierbij een specifieke functie.  De ademende en vochtregulerende onderkleding wordt aangevuld met kleding die de warmte vasthoudt en tenslotte met een externe bescherming tegen wind en vocht. Op deze manier kan men verschillende kledingstukken flexibel combineren afhankelijk van de temperatuur van waar men zich in bevindt: tijdens overgangen tussen werf en de keet, of in het geval van hevig zweten bij intensief werk."

Fluorescerende stoffen, reflecterende banden of reflecterende elementen worden steeds belangrijker voor werkkleding. Ze zijn altijd essentieel geweest voor broeken en jassen, en vooral in beroepen waar veiligheid, hoge zichtbaarheid vereist. Fluorescerende stoffen en reflecterende strepen kunnen echter hun effectiviteit verliezen, zo waarschuwt MEWA. Dus het is belangrijk om ze regelmatig te controleren. "Het reinigen van goed zichtbare kleding moet eigenlijk altijd aan een professional worden toevertrouwd. Op die manier worden defecten tijdig gedetecteerd en hersteld, zodat de beschermende functie gewaarborgd blijft“, Mertens.

Huren

Opdat managers of inkopers hun kostbare tijd niet iedere keer opnieuw moeten benutten om de juiste kledij te kopen afhankelijk van de weersomstandigheden, raadt Silvia Mertens aan de nodige werkkleding te huren. De textielserviceprovider biedt niet alleen hulp bij het kiezen van de kleding, maar zorgt daarnaast ook voor het professioneel wassen en onderhouden van de kledij, het repareren en herstellen van beschadigde kledij alsook voor tijdige leveringen.  "Alle medewerkers bij onze klanten worden uitgerust met minstens drie outfits. Zo beschikt men telkens over een outfit die men draagt, een reservepaar en een outfit in de was.

Ook interessant