Werk sneller aan elke klus met nieuwe accu-slagmoersleutel Bron: Metabo

Schroefwerkzaamheden in beton, metaal of hout handel je nu sneller dan ooit tevoren af. De nieuwe accu-slagmoersleutel SSW 18 LTX 300 BL van Metabo heeft een brushless motor en een maximaal koppel van 300 Nm. "De nieuwe slagmoersleutel is voor veelzijdige schroefwerkzaamheden in metaal, beton of hout optimaal geschikt en daarbij ook nog bijzonder snel en efficiënt", zegt Metabo productmanager Felix Kaiser.

Met één hand te bedienen

De SSW 18 LTX 300 BL van Metabo maakt het werk buitengewoon licht. Letterlijk, want dankzij zijn gewicht van ongeveer 1,7 kg met accu-pack kan hij ook met slechts één hand bediend worden. "In vergelijking met een boorschroefmachine hebben slagmoersleutels geen terugkoppel. Hierdoor wordt de belasting op hand en handgewricht merkbaar minder bij herhaald gebruik of bij grotere schroeven", legt productmanager Felix Kaiser uit.

Voor iedere schroef de passende snelheid

Als het om schroeven gaat is de SSW 18 LTX 300 BL niet kieskeurig. Van houtschroeven tot metaalschroeven en beton-schroefverbindingen: de slagmoersleutel is overal voor te gebruiken, bij houten schroefverbindingen tot een maximale schroefmaat van 8x300 mm. Met behulp van een stelwieltje kan tussen twaalf niveaus de juiste snelheid voor de desbetreffende schroefmaat geselecteerd worden. Als de APS-modus wordt ingesteld, voorkomt de automatische krachtomschakeling APS dat bij zelfborende metaalschroeven de schroef doordraait.

Efficiënt inzetbaar

De SSW 18 LTX 300 BL kan met alle 18 Volt accu-packs van Metabo gebruikt worden; wat betreft compactheid wordt echter de flatpack met 4.0 Ah aanbevolen. Met de 4.0 Ah LiHD-accu-pack kan de slagmoersleutel bij een 6x100 schroef in een houtvezelplaat van gemiddelde dichtheid 184 schroeven per accu-lading aan en is hij daarmee duidelijk efficiënter dan zijn voorganger. 

Ook interessant