Nieuwe range zaagbladen van Metabo

Verschillende materialen stellen verschillende eisen aan een zaagblad. Om hierop in te spelen heeft Metabo het assortiment cirkelzaagbladen volledig herzien en verder uitgebreid. Met de kwaliteitslijnen ‘Classic’ en ‘Professional’ heeft de fabrikant van elektrisch gereedschap nu voor iedere toepassing en elk materiaal het juiste cirkelzaagblad in het programma.

Terwijl de ‘Classic’-lijn alle gangbare toepassingen dekt, is de ‘Professional’-lijn geconstrueerd voor specifieke eisen. “Bij cirkelzaagbladen is bijvoorbeeld de tandgeometrie en keuze van de juiste hardheid van het metaal doorslaggevend, want alleen dan worden optimale zaagresultaten gerealiseerd”, zegt Metabo productmanager Tobias Christen. “Met het oog op toekomstige assortimentsuitbreidingen bij de machines dekt Metabo nu al het volledige spectrum aan cirkelzaagbladen af.” En omdat men in dit geval door de vele verschillende bladen als snel het bos niet meer kan zien, wordt ieder zaagblad en bijbehorende verpakking voorzien van een kleurcodering, die aangeeft voor welk materiaal het zaagblad het beste geschikt is. 

Het nieuwe cirkelzaagblad „cordless cut wood” met een extra dunne stambladdikte en zaagbreedte zorgt in vergelijking met de standaardzaagbladen voor aanzienlijk meer zaagsneden per accu-lading bij dezelfde hoge standtijd.

Exact op maat

Voor alle nieuwe cirkelzaagbladen geldt dat ze exact op het betreffende materiaal zijn afgestemd. De tanden van het ‘fibercement cut’-cirkelzaagblad voor cement- en gipsgebonden spaan- en vezelplaten zijn bijvoorbeeld van polykristallijn diamant (PCD) gemaakt: daarmee is het in vergelijking met een standaardzaagblad met een hardmetalen coating veel duurzamer. In de ‘Professional’-lijn zijn er behalve ‘fibercement cut’ nog drie andere nieuwe series: met de zaagbladen ‘cordless cut wood’, ‘aluminium cut’, en ‘laminate cut’ kunnen professionele gebruikers hun zaagwerkzaamheden in hout, houtmaterialen, aluminiumprofielen en laminaat uitvoeren. 

Dankzij het extra dunne stamblad zorgt het cirkelzaagblad „steel cut“ moeiteloos en snel voor een braamvrije zaagsnede in metaal.

Ook interessant