Minder onderhoud met accuspijkermachines Foto: persbericht Hitachi

Spijkerapparaten die zonder gaspatronen of compressoren met luchtslang werken, geven professionals in de bouw veel vrijheid. Hitachi heeft het assortiment uitgebreid met spijkerapparaten die op accu’s werken.

Het voordeel van accumachines is dat deze onderhoudsvrij zijn. Hoe minder onderdelen, hoe minder ouderhoud er hoeft worden gepleegd. De introductie van de 18Volt accu zijn nu uitgevoerd met deze speciale techniek en verkrijgbaar in drie types: NT1865DBAL (15 Gauge DA spijkers 1,8 mm 34°), NT1865DBSL (16 Gauge Brads 1,6 mm) en NT1850DBSL (18 Gauge Mini brads 1,2 mm).

Voordelen van accu’s

Hitachi ziet veel voordelen in de nieuwe producten. “Dankzij de combinatie van zowel draadloze als pneumatische technologieën, gebruikt het unieke lucht-aandrijfsysteem perslucht wat de kracht verhoogt”, legt het bedrijf uit. “De snelheid en efficiëntie hiervan maakt het mogelijk om veel meer spijkers te schieten.” Mocht een spijker zijn vastgelopen, is het verwijderen eenvoudig te doen zonder gereedschap. Ook de diepteregeling is zonder gereedschap in te stellen. “De spijkerapparaten hebben een koolborstelloze motor en een schakelaar voor één schots- of repeteerfunctie.”

Ook interessant