Metabo presenteert nieuwe 12 V accu-reciprozaag

Met een krachtige brushless-motor en een slaglengte van 16 mm brengt Metabo een nieuwe 12 V accu-reciprozaag op de markt.

“Bij de PowerMaxx SSE 12 BL draait alles om flexibiliteit”, stelt brandmanager Enno Riemersma. “De reciprozaag is veelzijdig inzetbaar, want het compacte model vergemakkelijkt het werk aanzienlijk met zijn lage gewicht van slechts 1,6 kg inclusief accu-pack, mede omdat het zaagblad eenvoudig en zonder gebruik van gereedschap gewisseld kan worden.”

Of het nu om buizen, OSB-platen, gipskarton, isolatiemateriaal of kanthout tot 80 mm gaat – de nieuwe accu-reciprozaag zet zijn tanden stevig in vrijwel elk materiaal, zo belooft de productfolder. “Het voordeel van de compacte 12 Volt machine: zijn verstelbare diepte-aanslag waarmee de zaagdiepte zonder hulp van gereedschap exact kan worden ingesteld – daarmee zijn eenvoudige en nauwkeurige invalsneden mogelijk. “Als bijvoorbeeld in een wand van gipskarton moet worden gezaagd, terwijl er achter de wand onzichtbare buizen liggen, kan de gebruiker de zaagdiepte exact instellen. Zo beschadigt hij de buis niet”, zegt Riemersma. Het bewust doorzagen van buizen is met de PowerMaxx SSE 12 BL overigens geen enkel probleem, want het toerental is variabel.

Ook interessant