Met deze elektrische schroevendraaier werk je dubbel zo snel Beeld: Wiha

Een elektrische schroefhulp, waarmee je toch op gevoel een schroef kunt vastdraaien. Dat belooft de Duitse fabrikant Wiha over hun nieuwe schroevendraaier; de speedE. Zowel qua afmetingen als gewicht is speedE® vergelijkbaar met een "normale" schroevendraaier, maar je werkt er wel een stuk sneller mee.

De VDE-gecertificeerde E-schroevendraaier beschikt over een elektromotor die het indraaien van schroeven ondersteunt. Om het materiaal te beschermen stopt deze bij 0.4 Nm, zodat je vervolgens handmatig de schroef verder kunt fixeren tot 8 Nm. Prettig bij gevoelige schroefwerkzaamheden.

Ergonomisch en compact

De elektrische ratelfunctie zorgt ervoor dat je niet continu moet overgrijpen zoals bij handmatig schroeven. Hierdoor kun je gezonder en efficiënter werken. Met het geïntegreerde LED lampje werk je ook gemakkelijk op donkere plekken. In de handgreep is standaard een oplaadbare accu verwerkt. Met één acculading kun je wel tot 800 elektrische schroefverbindingen realiseren. Met de speedE kun je dus eenvoudig een paar dagen op pad.

De compacte schroevendraaier is verkrijgbaar in drie starterssets. Behalve de elektrische schroevendraaier zitten daarin twee accu's; een bijpassende, draagbare acculader; een Sortimo L-BOXX voor het transport en – afhankelijk van de variant – een relevante selectie slimBits en easyTorque-momentadapters. Alle Wiha VDE slimBits zijn compatibel met speedE®, getest bij 10.000 V AC en 100% gecontroleerd en toegelaten tot 1.000 V AC.

Ook interessant