Draadloze schuurmachine geeft professionals vrijheid Foto: persbericht Festool

Flexibiliteit in de bouw is een wens van veel bouwspecialisten. Daarom is een schuurmachines zonder snoer een verademing. Festool heeft onlangs drie accumachines op de markt gebracht.

“Geen zware kabelhaspels meer nodig, geen wirwar van kabels en niet meer hoeven te zoeken naar stopcontacten: alleen nog maar uitpakken en schuren”, is de binnenkomer van Festool waarmee zij de RTSC 400, DTSC 400 en ETSC 125 introduceren. De machines zijn uitgevoerd met een 3,1 Ah 18v-accu die er voor moet zorgen dat de gebruiker overal aan de slag kan. “In combinatie met de koolborstelloze EC-TEC-motor leveren de drie accu-schuurmachines een vermogen als uit het stopcontact.” Het afnamevermogen is volgens de ontwikkelaars maximaal. Ook bovenhands werken wordt eenvoudiger doordat het gewicht van de schuurmachines 1,4 kilo bedraagt en trilarm is.

Acculaadtijd en snoer

Omdat bouwexpers geen tijd hebben om lang te wachten voordat de accu is opgeladen. Daarom is de oplaadtijd korter dan de looptijd van de machine. “Als de gebruikte accu leeg is, wordt deze meteen door de opgeladen reserveaccu vervangen. Bij de Set- en Plus-variant zijn al twee accu’s meegeleverd.” Mocht het nou voorkomen dat je vergeten bent om je accu op te laden, kan de schuurmachine ook worden gebruikt met kabel. De innovatie wordt standaard meegeleverd met een netadapter, die het werken met een snoer mogelijk maakt.

Geen stof meer

Stofvrij werken worden gegarendeerd door een Longlife-stofzak of er kan een stofzuiger worden gebruikt. “De accu-schuurmachines zijn zowel in combinatie met de Longlife-stofzak als de stofzuigers goedgekeurd door TNO en voldoen hiermee aan wet- en regelgeving op het gebied van stofvrij werken”, legt Festool uit. 

Ook interessant