Compleet nieuw zaagsysteem voor isolatiemateriaal verlaagt werkbelasting

Flexibel isolatiemateriaal zoals minerale wol en natuurvezels is soms moeilijk te zagen. Festool brengt nu een nieuwe accu-isolatiezaag op de markt die deze materialen efficiënt, snel en precies kan zagen. Volgens productmanager Danny Huijzer betekent de ISC 24 zaag een revolutie: “We hebben een compleet nieuw systeem voor de bewerking van isolatiemateriaal ontwikkeld, dat voorheen nog niet in deze vorm bestond”.

Festool garandeert snelle, precieze sneden bij het op maat zagen van isolatiematerialen zowel voor flexibele als vaste PUR-isolatiematerialen. Door een perfecte aansluiting van het isolatiemateriaal te realiseren kun je energieverlies voorkomen.

Veelzijdige zaag

Wat de nieuwe isolatiezaag zo bijzonder maakt is de veelzijdigheid. Het is ideaal voor flexibele isolatiematerialen zoals minerale wol en natuurvezels dankzij het gewelfde zaaggarnituur. De zaaggarnituur met om en om vertanding maakt hem ook geschikt voor PUR/EPS/XPS-isolatiematerialen. Beide zaagbladen zijn er in twee lengten: 240 en 350 millimeter. Het snelwisselsysteem maakt het gemakkelijk zonder gereedschap te wisselen. Met geleiderail en hoekaanslag slagen ook repeterende sneden kaarsrecht en hoeknauwkeurig.

Makkelijk, schoon en gezond werken

Bij isolatiemateriaal is het belangrijk om schoon en gezond te werken. Met name bij zaaggarnituur met om en om vertanding kunnen er veel vezels vrijkomen. Via een afzuigadapter kan ook een stofzuiger eenvoudig worden aangesloten. Met een 5,2 Ah Bluetooth-accupack start de stofzuiger bij het inschakelen zelfs automatisch. Het is ook prettig werken dankzij de ergonomische constructie en het lage gewicht. Door de uitgebalanceerde bouwvorm is het bovendien ook met één hand ontspannen werken.

Robuuste motor

Huijzer: “De koolborstelloze EC-TEC motor met 18V Li-ion accu zorgt voor een bestendig vermogen en hoge doortrekkracht, zelfs bij materiaaldiktes tot 350 mm. De onderhoudsvrije motor is door een rooster tegen stof en vezels beschermd en door extra lange standtijden geschikt voor langdurig werken.” De nieuwe accu-isolatiezaag ISC 240 is vanaf mei 2018 verkrijgbaar.

Ook interessant