2x zo snel klinken met nieuw accu-klinknagelpistool Beeld: Metabo

In enkele seconden klinken zonder een persluchtmachine. Dat kan de nieuwe accu-klinknagelpistool van Metabo, de NP 18 LTX BL 5.0. Volgens Metabo is het pistool 2 x zo snel als op de markt verkrijgbare, vergelijkbare machines. Per klinknagel heeft het apparaat slechts ongeveer een seconde nodig. Handig: de NP 18 LTX BL 5.0 heeft geen snoer.

De NP 18 LTX BL 5.0 is het eerste accu-klinknagelpistool op de markt, dat met een geheel systeem van 18 Volt-machines uitwisselbaar is. Samen met de accu-boormachine BE 18 LTX 6 dekt het nieuwe accu-klinknagelpistool van Metabo het standaardproces in de plaatbewerking binnen de 18 Volt-klasse af: van het voorbereiden tot de klinknagel-bevestiging.

Brushless motor

Het snelle zetproces verhoogt de productiviteit aanzienlijk. "Dankzij de brushless motor en de robuuste precisietransmissie is het accu-klinknagelpistool niet alleen snel, maar ook bijzonder duurzaam“, legt productmanager Enno Riemersma uit. "Dat maakt van het accu-klinknagelpistool een zekere investering, die lang meegaat.“ Niet alleen het apparaat heeft veel uithoudingsvermogen – maar ook de klinknagelverbindingen, zoals in de leuningbouw, op pijpleidingen in de ventilatie- en aircobouw of in de reservoir- en omhulselbouw. "Klinknagelverbindingen zijn bijzonder praktisch, omdat ze snel en voordelig zijn“, zegt Enno Riemersma.

Geschikt voor alle klinkmaterialen

Geïntegreerde mondstukken houden de klinknagel in iedere positie vast; zo kan hij er tijdens het werken niet uit vallen, in welke positie het apparaat ook gehouden wordt. Voor extra veiligheid zorgt een robuuste handbeschermingsbeugel met geïntegreerde mondstukhouder. Wanneer de achter aangebrachte, transparante opvangbak vol is, ziet de gebruiker dat meteen en kan hij de resterende klinknageldoornen verwijderen. In de opvangbak is bovendien het gereedschap geïntegreerd om het passende mondstuk te wisselen, indien nodig. Het accu-klinknagelpistool van Metabo is geschikt voor alle klinkmaterialen – zoals bijvoorbeeld aluminium, staal en roestvast staal – tot een diameter van 5 mm. 

Ook interessant