Wienerberger maakt geliefde VHV dakpan variabel in de breedte Copyright: Wienerberger

De Verbeterde Holle (VH) is een echte Hollandse dakpan die al jaren populair is op het Hollandse dak. Wienerberger maakte als eerste producent deze uit 1880 stammende keramische dakpan in de lengte variabel (VHV) en nu ook als eerste in de breedte: de VHV Vario. Deze dubbele flexibiliteit maakt de dakpan zowel geschikt voor particuliere dakrenovatie en nieuwbouw als voor grootschalige dakrenovaties en seriematige woningnieuwbouw. De VHV Vario is op elke stramienmaat met hele pannen in te dekken zonder extra hulpstukken.

Met de introductie van deze nieuwe dakpan van Wienerberger is er nu keus uit twee modellen, met ieder een eigen identiteit. De in de lengte én breedte variabele VHV Vario op rode scherf in 14 kleuren. En de authentieke en in de lengte variabele VHV Klassiek in 5 kleuren met door en door gekleurde basis. 

De enige Verbeterde Holle die altijd past

Naast de variabele kopsluiting met een speelruimte van 20 mm (latafstand 288-308 mm) voor flexibiliteit in de lengte, is een deel van het VHV-assortiment van Wienerberger nu voorzien van een variabele zijsluiting. Door de variabele dekkende breedte van 216 tot 222 mm is de VHV Vario op elke stramienmaat zonder extra hulpstukken in te dekken. Dit geeft meer verwerkingsgemak op het dak en dat maakt hem ideaal voor grootschalige projecten, nieuwbouw en renovatie. 
Een nieuwe eigenschap en belangrijke innovatie: de VHV Vario is de enige Verbeterde Holle die altijd past.

Dubbele flexibiliteit scheelt tijd en geld

Met de VHV Vario wordt het nog eenvoudiger om netjes tegen dakdoorbrekingen zoals dakkapellen, dakvensters en geïntegreerde zonnepanelen aan te werken. Door de aanpassing van de zijsluiting valt de wel op het panvlak waardoor er in de zijsluiting geen vuil kan ophopen. Dankzij de dubbele ophangnokken ligt de dakpan heel stabiel op de panlatten. De VHV Vario beschikt over een uitgebreid pakket keramische hulpstukken. 

Een verantwoorde keus

De VHV Vario is een verantwoorde keus en uniek in zijn soort: hij wordt uit lokale klei geproduceerd en voor de verglaasde pannen wordt alleen loodvrije glazuur gebruikt. Het DUBOkeur bewijst dat deze dakpan tot de milieuvriendelijkste keuze in zijn soort behoort. Alle keramische dakpannen van Wienerberger worden geleverd met een garantie van dertig jaar op vorstbestandheid, waterdichtheid en weerstand tegen breuk.

Ook interessant