Wienerberger introduceert halfronde vorst Vario

Na de OVH Vario en VHV Vario introduceert Wienerberger nu de Halfronde vorst Vario. Dankzij 15 mm speling past de vorst op elke noklengte op de juiste maat zonder bewerking. De Halfronde vorst Vario vervangt het huidige model halfronde vorst van alle in Nederland geproduceerde dakpanmodellen.

De Halfronde vorst Vario bespaart de verwerker veel tijd bij het afwerken van de nok en hoekkeper. De vorst heeft een breedte van 225 mm en een werkende lengte van 315 tot 330 mm. Dankzij deze variabele lengte behoort slijpen en zagen tot het verleden. Maar dat niet alleen. Dankzij de handige maatstreepjes kunnen de vorsten gemakkelijk één voor één op de goede maat worden geplaatst. Dat zorgt voor een zeer strak resultaat. Elke vorst wordt bevestigd met een klokschroef (4,5 x 65 mm), verkrijgbaar in de kleuren rood en zwart. Het keramische vliesje in het voorgestanste nagelgat is gemakkelijk door te schroeven.

Vorstenhoeden en pironnen 

De afzonderlijke begin- en eindvorsten zijn vervangen door één hulpstuk. De Halfronde begin-/eindvorst Vario kan worden toegepast in combinatie met de Halfronde vorst Vario met dubbele wel. Voor de hoekkeper is de Halfronde beginkepervorst Vario ontwikkeld.  Waar nok- en hoekkeper(s) bij elkaar komen, kan voor een mooie afwerking een keramische vorstenhoed worden toegepast. Dit is een halve bol met uitsparingen die precies over de vorsten heen past. De vorstenhoed is leverbaar in dezelfde kleur als de Halfronde vorst Vario en de dakpannen. De afwerking kan worden verfraaid met ornamenten, zoals pironnen.

Ook interessant