Consument vraagt veel van isolerende schuifdeurensysteem Foto: persbericht Sapa

Lichte huizen maken iedereen blij. Innovatieve schuifdeuren, die gemaakt zijn van aluminium, kunnen daar aan bijdragen. Extra voordeel daarbij is dat de deuren sterk geïsoleerd door middel van drievoudige beglazing. Dit nieuwe product wordt nu door Sapa aangeboden.

Isolerende deuren die warmteverlies tegengaan, worden steeds vaker gevraagd. Drievoudige beglazing is bij deze manier van isoleren een goede oplossing. Sapa brengt een nieuw schuif- en hefschuif deursysteem op de markt dat gemaakt is van aluminium. Een gereduceerd profieldesign en een drempelloze afwerking, die in de vloer wegzakt, maken binnen en buiten gelijk in hoogte.  

Isoleren, kan je waarderen

“Bij deze hoog isolerende schuif- en hefschuifdeuren kan gelaagde en triple beglazing tot 53 mm worden toegepast”, omschrijft de leverancier het nieuwe systeem. “Confort Smartline heeft een thermisch sterk geïsoleerd profielconcept dat voldoet aan de regulering van Uw < 1.65 W/m²K met standaard beglazing, en in combinatie met triple beglazing zelfs beantwoordt aan de eisen op Minergie® niveau.”

Eindgebruiker kiest

Het systeem maakt gebruik van een aanzichtbreedte van 92 millimeter op de middenstijl en een bouwdiepte van 160 millimeter. Daarbij kan de gebruiker kiezen voor een monorail, duorail of tri-rail versie waarbij de afwatering is verborgen. “Het maximale vleugelgewicht bedraagt 330 kilo voor de ‘hef-schuif’, 250 kilo voor de schuifvariant en is waterdicht tot 900 pa.”

Weer of geen weer

Sapa heeft er voor gezorgd dat het systeem weersbestendig is. Zodoende kunnen de schuifdeuren ook worden gebruikt in hoogbouw. De deur kan zowel bij nieuwbouw, renovatie als bij transformatie worden gebruikt. Op het gebied van inbraakwering heeft het systeem een RC2-certificering. Doordat er gebruik wordt gemaakt van minder onderdelen, kost het installeren tien procent minder tijd. 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Gerelateerde producten