Bewegend appartement heeft wisselend uitzicht Foto: Shutterstock

Een mooi ruim appartement op de vierde verdieping, maar volgende maand is dat de zevende verdieping. De makelaar die deze tekst gebruikt voor het aanprijzen van een appartement kan veel telefoontjes verwachten van verwarde potentiële klanten. Toch is dit geen rare tekst.

Architect Shin Kuo werkt namelijk aan een gebouw waarbij de appartementen bewegen zodat iedereen om de beurt het beste uitzicht heeft.

Rail naar beneden 

De appartement bewegen op een rail rondom een spiralen gebouw en glijden gedurende een maand of twee langzaam van boven naar beneden. Daarbij worden de appartementen telkens opnieuw aangesloten op het gas-, water- en elektriciteitsnet wanneer zij weer een nieuwe plek hebben gekregen. Als het bewegende appartement onderaan is gekomen, wordt deze door middel van een lift weer naar boven getakeld. 

Oneerlijkheid 

Shin Kuo vindt het oneerlijk dat bewoners met het meeste geld automatisch het beste appartement met het beste uitzicht kunnen aanschaffen. Hij streeft daarom naar een eerlijke manier en heeft een bewegend gebouw ontworpen. Het gebouw dat hij heeft ontworpen heeft de naam ‘Turn to the Future’ gekregen.

Ook interessant