4PS lanceert digitaal dossier voor op de bouwplaats

Bij veel bouwbedrijven maken uitvoerders op locatie nog gebruik van tekeningen op papier. Met de 4PS On-site App is dat niet meer nodig. Deze nieuwe app heeft als doel de uitvoerder en medewerker op locatie te voorzien van actuele informatie. Hiermee is 4PS, softwareleverancier voor de bouwnijverheid, in staat om klanten te voorzien van een waardevolle ondersteuning op bijvoorbeeld de bouwplaats.

Buitendienstmedewerkers willen op locatie zo snel mogelijk toegang hebben tot alle benodigde documenten, zoals tekeningen. In de 4PS On-site App bouwt u onder andere een digitaal dossier op met daarin alle foto’s, tekeningen, bestanden en opmerkingen van een project. Met deze app leggen we de verbinding tussen het kantoor en o.a. de bouwplaats.  De 4PS On-site App ondersteunt de processen die zich voornamelijk buiten of op het project afspelen. Met de app kan de uitvoerder op locatie documenten, meldingen en checklijsten raadplegen. Door een directe koppeling met de softwareoplossing 4PS Construct is er altijd real-time inzicht in actuele informatie.    

Voldoen aan de nieuwe Wet Kwaliteitsborging Bouw (Wkb)  

De 4PS On-site App kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld kwaliteitsborging bij oplevering, veiligheid, keuringen en inspecties. Hiermee kunnen bouwbedrijven voldoen aan toenemende regelgeving rondom veiligheid op de bouwplaats zoals de VCA en de nieuwe Wet Kwaliteitsborging Bouw (Wkb).  Een potentieel gevaarlijke situatie op locatie kan direct geregistreerd worden, waardoor het probleem meteen in kaart is gebracht en opgelost kan worden.

4PS zal in de toekomst de 4PS On-site App uitbreiden met extra functionaliteiten. Deze functionaliteiten zullen het werken op locatie nog makkelijker maken. Een nieuwe functionaliteit zal het bijvoorbeeld mogelijk maken om onderaannemersbetalingen te regelen via de app. Daarnaast zullen er ook functionaliteiten komen voor het registreren van materiaalleveringen en het afroepen/afhandelen van materialen. Tot slot zullen er diverse nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden die het bewaken van groot onderhoud- en renovatieprojecten makkelijker maakt. Zo kunt u in de toekomst een koude en warme opname eenvoudig uitvoeren met de app. De koude opname helpt u om nauwkeurige prijscalculaties te maken. Als een nieuwe opdracht is verkregen, kunt een nauwkeurige opname doen, de zogenaamde ‘warme opname’.

Ook interessant