Administratie voor ZZP'ers kan eenvoudiger Foto: Shutterstock

Voor veel zelfstandigen in de bouw is de administratie een taak die weinig populair is. Het is nou eenmaal onderdeel van het werk, maar liever ben je bezig met het vak als bouwexpert. Een app om jouw boekhouden en facturen te regelen, is daarbij geen overbodige luxe.

De M-factuur App kan daarbij uitkomst bieden. Deze gratis mobiele app is volgens de ontwikkelaars een alles-in-één app die zowel door zzp'ers als particulieren kan worden gebruikt. “De App is een 100% mobiele factuurmaker, betaalautomaat met boekhoudtool in één.”

Snelheid bij factureren 

Het voordeel zit hem volgens de ontwikkelaars in de snelheid. Een factuur kan snel worden opgemaakt en met een eigen mobiele factuurbox direct naar andere app-gebruikers worden gestuurd. “Een groot pre hiervan is dat gebruikers elkaar in de app gemakkelijk kunnen opzoeken op bedrijfs(naam) of adres om elkaar te factureren.” Het opzoeken van e-mailadressen behoort zodoende tot het verleden. “Direct facturen naar de mobiel van je klant. Dat is het device.”

Heb je hem ontvangen? 

Om de garantie te krijgen dat een factuur daadwerkelijk wordt ontvangen, gelezen en betaald. “Voor elke factuur is een betaaloptie opgenomen in de app. En er is ook een handige check om te weten of je factuur is aangekomen en gelezen door je klant. Wanneer klanten direct via de app betalen, kan je dat direct terug zien in je factuurbox.” Het wachten op de bank is daarbij niet meer nodig. “Handig voor snelle deals!”

Administratie delen

De APP biedt haar gebruikers een grootboek aan waarin alle facturen op afzendersnaam en klantnaam worden gesorteerd en bewaard. “Je kan zelfs eigen factuurboxen aanmaken en daarin je facturen per project of groepsnaam laten opslaan.” Deze factuurbox kan real-time worden gedeeld met andere gebruikers van de M-factuur App. Dit heeft als voordeel dat de administratie bijvoorbeeld met de account kan worden gedeeld al regelt de app ook de omzet- en inkomstenbelasting.  

Ook interessant